Zes ‘Floortjes’ voor Rumping Transport

De zes nieuwe Pacton/Floor trailers voor Rumping Transport in Beverwijk worden enthousiast ontvangen door zowel de directie als de chauffeurs. "De trailers zijn intern al als 'Floortje' gedoopt en iedereen wil ermee rijden", zegt Jaap Rumping. De nieuwe trailers worden ingezet voor divers open transport door heel Zuidwest-Europa, met name in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Rumping Transport ontvangt van Pacton Trailers uit Ommen, in een gefaseerde levering, een zestal drie-assige, starre opleggerchassis' met vloer type TXD.342.L422. Met een koppelingsdruk van 15 ton en drie negentons assen ontstaat een totaal toelaatbaar gewicht van 42 ton. De 13,64 meter lange trailer van Pacton is uitgevoerd met het nieuwste kopschot - genaamd Solid - voor dit type trailer. Het tot 35 ton lading TÜV-gecertificeerde kopschot is leverbaar in een aantal standaard hoogtes, in dit geval 1.70 meter.

Het luchtveerstel met trommelremmen steunt op 6 stalen velgen 22,5 x 11,75. Er is een elektronisch geregeld luchtdrukremsysteem EBS type 2S/2M, een anti-kantel-systeem (RSS), twee ISO-aansluitingen en een parkeerrem d.m.v. veerremcilinders. De shiplapped hardhouten vloer is 28 mm dik. Er zijn 8 twistlockplaten met twistlocks in de vloer aangebracht  voor de plaatsing van 40ft en 2x20ft containers. Voor de ladingzekering en compartimentering zijn er 2 x 12 rongkokers in de kantbalk, 4 rijen rongkokers wagenbreed en 2 x 8 achttons bindogen in het randprofiel. De fraaie en volledig in kleur afgewerkte Floor-trailers - met de aantrekkelijke en typerende Floor-achterzijde - zijn geschoopeerd voor de extra lange levensduur.

Een reeks aan opties maakt de trailers volgens Pacton meer dan compleet. De complete verlichting is in LED uitgevoerd incl. de zwaailamp op steun in de lichtbak met een schakelaar op het kopschot. Daarnaast zijn er onder meer een rvs gereedschapskist en een gegalvaniseerde wagenbrede stophoutbak.

Rumping Transport werkt met 85 chauffeurs plus inhuur, waarbij een wagenpark van 75 trucks en 125 trailers beschikbaar is. Er zijn onder meer tanksilo's, citytrailers met meeneemheftruck (en autolaadkraan), tautliners voor coilvervoer en open trailers.

DEEL HET

Meer over...