Vlakke Pacton trailers voor Vogelzang Dakelementen

Vogelzang Dakelementen werkt sinds kort met een tweetal nieuwe, vlakke Pacton-opleggers. Met een eigen wagenpark van acht trucks en veertien opleggers verzorgt men het meeste transport van de geproduceerde bouwdelen zelf. Omdat de combinaties ook veel in woonwijken bij de particulier leveren, is gekozen voor gedwongen gestuurde, twee-assige opleggers met een wielbasis van 8,60 meter. “Een gestuurde oplegger is noodzaak in ons werk; anders kun je niets”, aldus directeur Jan Vogelzang.

Vogelzang Dakelementen uit Dedemsvaart schafte een duo Pacton twee-assige open opleggers aan, van het type TPD.230.L. Met een koppelingsdruk van 12.000 kg, een asdruk van 18.000 kg en een totaal toelaatbaar gewicht van 30.000 kg. Dankzij de aslift op de eerste as, Tridec besturing, de maximale chassislengte van 13,58 meter en een relatief lage chassishoogte van minimaal 1,09 meter, zijn de beide opleggers multi-inzetbaar voor grootvolume transport. Opvallend is dat het chassis van de opleggers aan achterzijde lager is dan aan voorzijde.

Is het chassis bij de koppeling 1,29 meter hoog; bij as 2 is de hoogte 1,15 meter en aan achterzijde 1,09 meter. Een keuze die samenhangt met het bestaande wagenpark van Vogelzang Dakelementen.

Vogelzang: “De schotelhoogte van onze andere opleggers is hoger, van 1,24 tot 1,30 meter. Dat zijn, op twee na, allemaal semi-diepladers.  Omdat onze bouwdelen vrijwel nooit meer hoger zijn dan 2,70 meter, hebben we nu voor vlakke opleggers gekozen, waarmee we prima uit de voeten kunnen. Vaak hebben we meerdere pakketten om te vervoeren. Dan plaatsen we bij de nieuwe Pacton-opleggers de hoogste achterop.” Ook voor de aslift werd bewust gekozen. “We regelen wel ons eigen transport, maar we zijn in feite geen transportbedrijf. Retourvrachten hebben we nooit en daarom rijden we gewoon met één opleggeras terug.” Het was de eerste aanschaf van Vogelzang Dakelementen bij Pacton Trailers uit Ommen. “Via Oegema Transport kwam ik bij Pacton terecht”, zegt Vogelzang. De nieuwe trailers beschikken voorts onder meer over gesloten stalen zij-afscherming voor het asstel, bindgaten in het randprofiel en een vetsmeersysteem.

Dakenbranche

Er werken momenteel zo’n 160 mensen bij Vogelzang Dakelementen. Het familiebedrijf groeide onder leiding van de broers Jan en Lucas Vogelzang - én hun echtgenotes Tineke en Henny - in dertig jaar tijd uit tot een begrip in de dakenbranche. Vogelzang Dakelementen is actief in het ontwerp en de fabricatie van prefab daken, inclusief alle onderdelen zoals gevels, wanden, dakkapellen en vloeren. Het bedrijf werkt voornamelijk in opdracht van aannemers en andere bouwinstellingen, maar ook de particulier kan terecht. 

 

DEEL HET

Meer over...