Vijftig boxtrailers voor GVT Group of Logistics

GVT Group of Logistics uit Tilburg heeft onlangs vijftig nieuwe boxtrailers van Schmitz Cargobull in gebruik genomen. Het is de eerste order van GVT voor Schmitz Cargobull.  Het werk van GVT kenmerkt zich door grote veelzijdigheid, waarbij alle trekkende eenheden LZV gekeurd zijn. Ook maakt GVT gebruik van andere modaliteiten zoals trein en schip, waarbij in het geval van de trein er zelfs gebruik wordt gemaakt van de nieuwe Zijderoute, tussen China en Europa.

Voor het vervoer van hoogwaardige consumentengoederen moet GVT kunnen vertrouwen op modern, degelijk en duurzaam materieel. ''Dat is precies wat Schmitz Cargobull ons kan bieden'', zegt algemeen directeur Wil Versteijnen.  Hij zag zijn bedrijf flink groeien in 2014. ''In dat jaar breidden we onze activiteiten flink uit door de overname van HSL uit Apeldoorn en van Greuter uit Alkmaar.'' GVT breidde op dat moment uit aan de noordkant van Tilburg, op bedrijven terrein Vossenberg 3. ''Op die nieuwe locatie kunnen we veel centraliseren, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook deze vestiging alweer vol raakt met goederen en materieel'', aldus Versteijnen.

Om meer consistentie in het trailerpark te krijgen, is nu gekozen voor trailers van Schmitz Cargobull. ''We doen alle onderhoud aan ons wagenpark zelf. We streven naar meer uniformiteit in ons wagenpark, dat is ook beter voor de stroom reserveonderdelen die het reguliere onderhoud met zich meebrengt.'' GVT heeft een park van 350 trekkende eenheden en zo'n 700 trailers. De nieuwe Schmitz Cargobull trailers zijn drie-assers en twee-assers meest met een onderschuiflaadklep, met hefbare assen en met een goedkeuring voor toepassing in een LZV-combinatie. De trailers hebben twee bindrails in de zijwand, een geïsoleerd dak en een volgsysteem.  De meeste trailers worden afgeleverd in de kleuren van GVT, maar er worden ook trailers afgeleverd in de kleuren van HSL en die van Greuter.

''De focus binnen onze wegvervoer operatie ligt vooral bij distributie'', legt Versteijnen uit.  ''We rijden voornamelijk met stuurassen op onze trailers. In ons werk speelt de LZV een belangrijke rol, het betreft voor het overgrote merendeel B-Doubles.  Sinds vijf jaar is al ons materieel LZV-gecertificeerd. De nationaal rijdende trailers worden veel zwaarder belast dan de trailers die de grens over gaan. We hopen dat we die extra belasting door het gebruik van Schmitz-trailers het hoofd kunnen bieden'', aldus Versteijnen, die blij is dat de levering geheel conform afspraak is verlopen.

 

 

DEEL HET