TRIAS levert compacte 45 tons uitschuifoplegger

KBK Bouwgroep uit Volendam heeft een compacte 45 tons uitschuifbare oplegger laten bouwen door Trias Trailers B.V. Ingeschoven meet deze drie- asser slechts 11,5 meter, in uitgeschoven toestand is dat maximaal 16 meter. Die 16 meter is dan wel inclusief de laadvloerverlenging van een meter aan de achterzijde.

De reden voor de compacte bouw is dat KBK Bouwgroep veel in- en rond Amsterdam werkt. Wendbaarheid is dan belangrijk maar omdat er ook lange delen vervoerd moeten worden was een uitschuifbare oplegger de ideale oplossing. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld grote bouwketen en materiaalcontainers tot 40 Ft vervoerd worden zonder problemen.

De oplegger is voorzien van drie 10 tons BPW stuurassen met radiografische besturing. Aan de achterzijde is een verticale laadvloerverlenging geplaatst van 1 meter lang. Deze kan vlak gezet worden om het laadvlak met een meter te verlengen maar ook schuin aflopend zodat er met behulp van een set bijgeleverde rijbanen eenvoudig tegen opgereden kan worden.
De oplegger is 3,6 meter uitschuifbaar en komt dan op een totale lengte van ruim 16 meter met de laadvloerverlenging erbij. De hoogte van de laadvloer is 89 centimeter in de rijstand. Verder is de oplegger voorzien van bergruimte tussen de assen voor stophout en de bijgeleverde rongen. Op het voorste deel zitten 2 RVS kisten met lades voor bijvoorbeeld sjorbanden en ratels. Ook de set rijbanen kan worden opgeborgen op de oplegger. De oplegger is voorzien van een 40mm dikke hardhouten vloer en een automatisch vetsmeersysteem dat alle draaipunten gesmeerd houdt.

Het chassis is voorzien van 20 stuks Laxo potten voor het vervoeren van verschillende maten containers, daarnaast is het chassis voorzien 30 stuks zware sjorogen, 4 rongenstraten en diverse rongpotten in de kantbalk. Bij de oplegger zijn ook 2 tussenbokken geleverd die ook voorzien zijn van een rongenstraat en Laxopotten. Deze tussenbokken kunnen gebruikt worden om lading te ondersteunen die op de nek ligt en over steekt over het lage deel. Ook dienen ze voor de ondersteuning van containers die op de nek geplaatst worden.
De hele oplegger is volledig gegalvaniseerd, oftewel volledig kopje onder geweest in het zinkbad! Dit betekend dat zowel de buitenkant als alle binnenkanten van de kokers en profielen zijn voorzien van de beste oppervlakte behandeling die er is. Door de jaren lange ervaring die TRIAS in huis heeft met het verzinken van chassis (elke wagen bij TRIAS wordt volledig gegalvaniseerd) is er een prachtige oplegger afgeleverd. Bij deze oplegger zijn na het galvaniseren de zichtdelen in de bedrijfskleuren van KBK bouwgroep gespoten.

 

 

 

 

DEEL HET