Nooteboom met uitschuifbare Longrunner naar Solutrans

De teletrailer Longrunner is de nieuwste generatie lichtgewicht uitschuifbare vlakke opleggers van Nooteboom. Leverbaar met 2 of 3 hydraulisch gestuurde assen en met een enkel of dubbel uitschuifbare laadvloer tot een maximumlengte van dertig meter.

De Longrunner is volgens Nooteboom vooral geschikt voor het vervoer van lange zelfdragende ladingen, zoals staal- en betonconstructies maar ook voor het vervoer van containers. De nieuwste Nooteboom Longrunner draagt bij aan maximale transportefficiency en minimale operationele kosten. Er is al een uitschuifbare teletrailer Longrunner leverbaar met een leeggewicht van slechts 7.300 kg. Op de komende beurs Solutrans, die van 19-23 november plaatsvindt in Lyon, is deze noviteit te bewonderen op de Nooteboom stand in Hal 5, stand T132.

Manoeuvreerbaarheid

De Longrunner is standaard uitgerust met hydraulisch gestuurde assen inclusief handbesturing en het ASA uitlijnsysteem. Alle assen zijn hierbij hydraulisch gestuurd. Dankzij de stuuruitslag van meer dan 50 graden, biedt de Longrunner volgens Nooteboom meer transportefficiency, minder bandenslijtage en uitstekende manoeuvreerbaarheid. De teletrailer Longrunner is leverbaar in verschillende bandenmaten, waaronder 245/70R17.5, 435/50R19.5, 275/70R22.5 en 385/65R22.5. Naar wens van de klant zijn deze leverbaar met SAF- of BPW-assen en kan gekozen worden voor trommelremmen of schijfremmen.  

Veilig kopschot

Voor de Longrunner heeft Nooteboom een geheel nieuw programma van TÜV-gecertificeerde kopschotten ontwikkeld. Deze zijn leverbaar in 9 varianten, variërend in verschillende hoogtes en al dan niet geheel gesloten of deels met open rek aan de bovenzijde. Deze kopschotten voldoen aan de allerhoogste norm in de markt (NEN-EN 12642 code XL). De kopschotten zijn volgens Nooteboom sterk genoeg om minimaal 50% van het laadvermogen tegen te houden, tot maximaal 25 ton tegen het kopschot.

Materialen opslag

Voor het veilig en gemakkelijk opbergen van onder andere stophout en losse materialen biedt Nooteboom diverse opslagmogelijkheden, zoals open opslagbakken en afsluitbare RVS gereedschapskisten. Deze worden als onderbouw onder het laadvlak gemonteerd.

 

DEEL HET