Quattro Blade Trailer geschikt voor Vestas V150 bladen

Voor vervoerders in de windbranche betekent een nieuw type windturbine ook dat er nieuwe transportoplossingen moeten komen. Broshuis zegt hierop in te spelen, door in samenwerking met de grote windturbinefabrikanten, de meest multifunctionele windturbine-transportoplossingen te ontwikkelen. Zo heeft Broshuis voor de langere windturbine bladen, waaronder de nieuwe V150 bladen van Vestas, een vier keer uitschuifbare oplegger ontwikkeld.

Deze oplegger ziet er op het oog hetzelfde uit als alle andere aanbieders van getrokken materieel. Juist op het gebied van windmolentransport, zit het echter in de details, zegt Broshuis. De nieuwe oplegger schuift uit tot 69 meter, waardoor hij geschikt is om vleugels te transporteren tot een kleine 80 meter. Hierdoor is zelfs het 74 meter lange V150 blad van Vestas met de 'root end' achter de hals te vervoeren.

Om het transport te vereenvoudigen, biedt Broshuis uiteraard ook hun hefsysteem aan. Hierdoor kan het blad over grote obstakels (tot 10 meter onder de tip-end) heen, waardoor het windturbineblad volgens Broshuis veiliger, sneller en met minder risico op transportschade vervoerd kan worden. Door deze constructie in combinatie met de stevigheid van de oplegger, zijn deze lange bladen optimaal te vervoeren op de 3- of 4-assige Quattro-opleggers van Broshuis.

Hefsysteem 

Deze oplegger ziet er op het oog hetzelfde uit als alle andere aanbieders van getrokken materieel. Het unieke zit in het hefsysteem achter op de oplegger. Hierdoor kan het blad over grote obstakels (tot 10 meter onder de tip-end) heen, waardoor het windturbineblad veiliger, sneller en met minder transportschade vervoerd kan worden.

DEEL HET

Meer over...