Schmitz en Hankook breiden samenwerking uit

Schmitz en Hankook kondigden op de IAA dat ze hun samenwerking verder uitbreiden. Hierbij komt het accent vooral te liggen op het samenvoegen van banden- onderdelenstromen met de Schmitz-kanalen. Daardoor denken partijen dat klanten nog sneller kunnen worden geholpen in het geval van bandenproblemen.

In mei vorig jaar kwamen Schmitz en Hankook overeen dat Hankook min of meer het huismerk wordt voor Schmitz wat de banden betreft. Al sinds 2013 werken de beide ondernemingen intensief samen. Hiermee volgt Schmitz aartsrivaal Krone, dat trailerbanden onder eigen naam aanbiedt, Easy Rider, maar dat er geen geheim van maakt dat deze banden uit China komen. Die van Hankook worden in Europa geproduceerd, al is Hankook een Koreaans merk.

Op het gebied van fleetsales en bij het Service Partner Netwerk gaat Hankook nu ook actiever worden. Daardoor kunnen klanten van Schmitz   full service contracten sluiten voor alles wat binnen de trailervloot met banden te maken heeft.

Hankook levert elf maten aan Schmitz, dus ook de banden  voor megatrailers. Denk hierbij aan maatvoeringen als 445/45, 435/50 19,5 en 455/40 22.5. Die laatste is een typische maat die Schmitz aanbiedt aan klanten die de laagste band willen, maar die wel een 'grote' remschijf willen. 

DEEL HET