Drie Talson Furniture Stepdeck trailers voor Gering

Talson heeft recentelijk drie éénassige ‘step deck’ meubelopleggers met een inwendige laadhoogte tot 3055 mm geleverd aan Gering Meubeltransport. 

Met de productlijn ‘Solutioner’, bestaande uit de multifunctionele boxtrailers TGG TAL en TGM TAL, biedt Talson twee basismodellen aan voor het transport van kleding, stukgoed, waardevolle/kwetsbare goederen en muziekinstrumenten. 

Een oplegger met een grote inwendige hoogte biedt de mogelijkheid om een tweede of derde laadvloer te creëren. De droom van iedere meubeltransporteur. Gering Meubeltransporten in Landgraaf heeft drie Talson groot-volumeopleggers met deze eigenschappen in gebruik genomen. Het transportbedrijf heeft inmiddels een order geplaatst voor nog eens drie van deze opleggers.

Het bijzondere van Talson trailers is de afwezigheid van een chassis. De trailers zijn zelfdragend uitgevoerd. Dit verklaart de grote binnenhoogte. Directeur Guido Keybek van Gering: "Wij vervoeren onder andere kasten en banken. De tien centimeter extra laadhoogte (ten opzichte van een trailer met chassis) komt ons goed van pas. Bovendien kunnen we dwarsbalken inhaken in de zijwanden. Hiermee creëren we extra laadvloeren voor goederen die niet stapelbaar zijn."

En waarom geen lage laadvloer in het voorste gedeelte van de trailer? "Wij vervoeren door heel Europa en maken veel gebruik van charters. Onze trailers moeten aankoppelbaar zijn voor standaard trekkers." De lage achterzijde maakt het handmatig lossen op straatniveau eenvoudig. Met de luchtvering in de hoogste stand kunnen de trailers aan een laaddock worden geparkeerd.

De eerste indruk van de pas geleverde trailers volgens Keybek: "Stabiel, degelijk, duurzaam." Overtuigend genoeg voor een bestelling van nog eens drie van deze Talsons die in de loop van 2021 worden geleverd.

De aluminium Talson opleggers zijn voorzien van een  een zwanehalsframe met kingpin en steunpoten aan de voorzijde en een hulpframe met een starre dubbellucht BPW as (9 tons) met 17,5 inch wielen. De koppelhoogte is geschikt voor standaard trekkers (1200 mm). De opleggers zijn voorzien van een hardhouten vloer, lat-om-lat betimmering gedeeltelijk hardhout voor het inhaken van dwarsliggers op drie niveaus. Het dak is lichtdoorlatend uitgevoerd met polyester. 

DEEL HET

Meer over...