Talson trailers

Hoewel Talson geen oud bedrijf is, het bestaat sinds 1982, kan het zich in een dijk van een reputatie verheugen onder de brede, internationale klantenkring. Behalve luchtvrachttrailers, biedt Talson nog veel meer en stelt het een grote klantenkring jaar in jaar uit tevreden.

Maar inderdaad, het begon met luchtvracht: Oprichter Kees Thunissen ontwierp een trailer als een vliegtuig: Een aluminium body en geen apart chassis. Op die manier ontstond een oersterke trailer die ook nog eens lichter was en die bij uitstek geschikt bleek voor luchtvracht, ook al vanwege een forse interne laadhoogte. Binnen de kortste keren werd Talson een begrip, en dan met name voor de gespecialiseerde bedrijven in luchtvracht. De trailers van Talson zijn goed voor laadvolumes tot honderd kuub.

Breder

Al snel bleek de unieke constructie van de Talson trailer ook een uitkomst in andere sectoren van het wegvervoer. Denk aan bedrijven die equipment en apparatuur vervoeren voor evenementen. Vaak gaat het hier om kwetsbare lading, en het is daar waar de Talson trailer uitstekend tot zijn recht komt. Dan is er nog de hoogwaardige lading, die om extra beveiliging vraagt. Tal van vervoerders en verladers in deze sector functioneren goed met dank aan de betrouwbaarheid van hun vloot van Talson trailers. Op hun beurt stelden deze klanten weer andere eisen en zo kwamen er ook wissellaadbakken van Talson, en kwamen er speciale trailers voor tapijtvervoer, en natuurlijk was het niet moeilijk om een koeltrailer te produceren, die bijvoorbeeld kan worden ingezet in pharma vervoer.

Eindeloos degelijk

Gaandeweg constateerden klanten dat hun Talson trailers met weinig onderhoud maar door gingen. Afgezien van het normale onderhoud aan slijtdelen zoals remmen en banden, bleef de opbouw gewoon heel. Het gevolg daarvan was dat trailers van Talson een hoge leeftijd bereikten.

TalFix

Dat geldt ook voor de extra’s die Talson ontwierp om de trailers nog efficiënter te laten functioneren. Denk aan het lading vastzetsysteem TalFix waarmee zowel kledingstangen als een complete tweede laadvloer veilig mee verankerd kan worden. Vele klanten ervaren de voordelen van deze mogelijkheden en werken er sinds en jaar en dag mee tot volle tevredenheid van hun klanten en natuurlijk van hen zelf.