Vijf Talson evenemententrailers voor Faber

Voor het vervoer van LED-schermen, video- en audioapparatuur heeft transportbedrijf Faber uit Sint-Annaparochie vijf bijzondere Talson megatrailers in gebruik genomen. Deze trailers zijn speciaal op maat gemaakt voor de kostbare lading van Faber.

“We ondersteunen bijvoorbeeld skiwedstrijden, festivals en andere grote buitenevenementen met LED-schermen en audio/video-apparatuur, maar we voorzien ook grote televisieproducties van LED-schermen en alle toebehoren,” aldus Sven Terpstra, vlootmanager van Faber. “De apparatuur wordt dus zowel binnen als buiten gebruikt. Dit betekent dat het onder verschillende omstandigheden wordt vervoerd. Om condensatie te voorkomen hebben onze nieuwe trailers geïsoleerde wanden, daken en vloeren en voorzieningen voor ventilatie.”

Talson Trailer produceert luchtvrachtopleggers en andere gesloten opleggers. Zij waren daarom de juiste partij voor Faber om de gespecialiseerde evenemententrailers te bouwen. Ze zijn dan ook geheel naar wens van Faber gebouwd. Naast ventilatieluiken in de voor- en achterwand zijn de trailers voorzien van een 3-tons Dhollandia laadklep en Loadlok bindrails op zes niveaus.

Ook hebben de vijf evenemententrailers een gewijzigde asconfiguratie: de eerste as wordt automatisch geheven bij weinig laadgewicht. De derde as is bovendien stuurbaar. Voor Faber is dit ideaal: de trailers hebben op deze manier een hoog laadvermogen, een maximale laadlengte en goede wendbaarheid. Aldus Sven Terpstra: “We hebben voor Talson gekozen vanwege de goede kwaliteit en vanwege hun ervaring met megatrailers. Bovendien heeft Talson de competentie om deze trailers - in nauwe samenwerking met ons - precies volgens Fabers specificaties te bouwen.”

DEEL HET

Meer over...