Talson verbetert de TAG FNA Megatrailer

Talson heeft de TAG FNA megatrailer verbeterd. De nieuwe megakoeltrailer beschikt over een ATP FNA certificaat en is GDP gecertificeerd, waardoor deze geschikt is voor het vervoer van medicijnen. 

De nieuwe generatie is voorzien van een steviger chassis, een robuster achterportaal met vijf scharnieren per deur en een stalen dockingbumper die de carrosserie beschermt. Stabieler weggedrag en een langere levensduur zijn het gevolg van de verbeteringen.

De TAG FNA wordt gebruikt voor luchtvracht pallets. Hiervoor is een Joloda Hydraroll systeem in de vloer geïntegreerd. Dit systeem, wat in vier secties verdeeld is, kan ook worden bediend als de oplegger afgekoppeld is. 

De carrosserie is gemaakt uit geïsoleerd polyester, versterkt met glasvezel en composiet om koudebruggen te voorkomen. De zijwanden kunnen voorzien worden van geintegreerde spanrails voor ladingzekering. Hiermee is ook een tweede- of zelfs derde laadniveau te realiseren. Ook de vloer is geïsoleerd, waarbij een keuze mogelijk is uit hout met een harscoat of polyurethaan. 

De laadhoogte bedraagt voorin 295 cm, en achterin 303 cm. De laadbreedte is 259,5 centimeter. De TAG FNA biedt plaats aan vier luchtvrachtpallets of 33 Europallets en heeft een laadvermogen van 30 ton. 

DEEL HET