Van Eck levert een luchtvrachttrailer aan Kretzler Spedition

Trailerspecialist Van Eck heeft een speciale twee-assige Eckspress Series mega schuifzeiloplegger geleverd aan Kretzler Spedition uit het Duitse Hambrücken. De nieuwe trailer gaat luchtvracht vervoeren tussen Duitsland en Italië.

Met zijn Eckspress serie luchtvrachttrailers bouwt van Eck voertuigen met de meest optimale capaciteit waarbij het laad- en losgemak is gegarandeerd door met eigen, degelijke rollenbanen te werken. Deze trailer is een typisch voorbeeld van waar een specialist als Van Eck toe in staat is, waarbij Van Eck luistert naar wat de klant wenst, aldus het bedrijf. Kretzler wilde een mega schuifzeiltrailer in de wetenschap dat de te voervoeren luchtvrachtpallets geen geconditioneerde lading bevatten. Directeur Daniel Kretzler is er bovendien van overtuigd dat bij een geladen gewicht van tien ton, een derde traileras overbodig is. Maar in de toekomst kan zo’n derde as toch nog nodig zijn. Dankzij Van Eck is de inbouw van die derde as, wat dan de voorste as van een triplestel zou worden, toch al voorbereid. Andere kenmerken van de trailer zijn rollenbanen en de kleinere wielmaat van 17,5 inch, om de gewenste insteekhoogte te kunnen halen die luchtvrachtvervoer vereist. De door Kretzler opgegeven schotelhoogte bedraagt 95 centimeter.

Kretzler

Voor Daniel Kretzler is dit de eerste Van Eck in zijn wagenpark, wat uit nog dertien luchtvrachttrailers bestaat. “Deze nieuwe gaat ingezet worden op de route van de luchthaven van Frankfurt naar die van Milaan”, zegt Kretzler. “We werken met de zekerheid dat het om lage gewichten gaat. Vandaar dat we voorlopig met twee assen gaan rijden.” Kretzler toont zich onder de indruk van Van Eck, “Het is een al lang gewaardeerde specialist die precies kan inspelen op onze wensen.” Kretzler is van oorsprong een Duits familiebedrijf dat in de regio rond Hambrücken het distribueren van stookolie uitvoert. Op een gegeven moment kon het bedrijf huisvervoerder worden voor een bedrijf dat tubes fabriceert. “Typisch volumegoed, dus daar zochten we een bijpassende trailer voor”, legt Daniel Kretzler uit. Zo kwam het bedrijf van zijn vader in het volumevervoer terecht. “Al snel ontstond een contact met een ander bedrijf dat graag inspeelde op de gestegen vraag naar luchtvrachtvervoer over de weg. Zo kwamen wij in beeld en ontstond deze expertise.”

Kretzler, die inmiddels op alle belangrijke luchthavens van Europa rijdt, toont zich tevreden over de huidige omvang van zijn bedrijf. “Het is mooi overzichtelijk nu wat betreft personeel en klanten. We kunnen naar tevredenheid op de wensen van klanten inspelen met het huidige personeelsbestand.”

Eisen aan Van Eck

Kretzler legt uit dat hij op geen luchthaven kan aankomen, of hij ziet trailers van Van Eck. “We horen dan dat die trailers lang meegaan en dat Van Eck goed kan inspelen op individuele klantwensen. Dat sprak ons aan. De wens om een twee-assige luchtvrachttrailer in dienst te nemen met zeilen, was een mooie kans voor Van Eck om te laten zien wat ze kunnen.”

DEEL HET

Meer over...