TIP gaat voor Wabco Fleet Solutions

Wabco en TIP Trailer Services hebben de start aangekondigd van hun innovatieve samenwerking om de digitaliseringsstrategie van TIP te realiseren door haar vloot aan te sluiten. De TIP vloot van 70.000 opleggers in 16 Europese landen en in Canada zullen connected worden voor betere onderhoudscontracten en andere waarde vermeerderende services.

In de overeenkomst met WABCO zullen TIP-trailers worden geüpgraded met geavanceerde telematica voor trailers en digitale fleetmanagementdiensten die de beste oplossingen bieden voor de verschillende typen trailers van TIP. Dit omvat niet alleen track & trace-mogelijkheden, maar ook functies voor routebeschadiging op de aanhangwagen en diagnostiek, evenals veiligheidsfuncties zoals bandenspanningscontrole en beheer van koude ketens die slankere, groenere en veiligere wagenparkactiviteiten ondersteunen.

"Met onze fullservicecontracten bieden we de hoogste niveaus van veiligheid en efficiëntie van onze trailers op de weg. Dit omvat serviceplanning, onderhoud, vervanging van versleten onderdelen en beheer van uptime-prestaties ", aldus Bob Fast, CEO van TIP Trailer Services. "Door onze vloot aan te sluiten op WABCO's volledige assortiment van telematica, IoT en connected services, hebben we de mogelijkheid om een ​​platform voor de hele vloot te implementeren dat geschikt is voor al onze soorten activa en merken. Het zal nieuwe data- en analyseservices mogelijk maken die ons waardeaanbod verder opschalen naar de vloten ", voegde Fast toe.

"WABCO is verheugd om samen te werken met TIP Trailer Services om hun succes te helpen ondersteunen door een verbeterd beheer van bedrijfsmiddelen en hun digitale overgang", aldus Peter Bal, WABCO Business Leader Fleet Solutions EMEA. "Voortbouwend op deze langdurige samenwerking en de geavanceerde nieuwe connectiviteitsmogelijkheden van TIP kijken we ernaar uit om samen te werken om nieuwe kansen voor groei en innovatie te creëren. WABCO en TIP delen onze technologie en bedrijfsexpertise, middelen en data-analysecapaciteiten samen in een innovatieroutekaart om eersteklas, fleet-centric en big data-driven services te bouwen ", besluit Bal.

DEEL HET

Meer over...