TIP Telematica in 1800 ECS trailers

TIP Group heeft een samenwerking gesloten met ECS in Zeebrugge. Maar liefst 1.050 chassis en 775 schuifzeiltrailers uit de eigen vloot van ECS worden uitgerust met TIP Insight telematica.

ECS, opgericht in 1995 en met het hoofdkantoor in Zeebrugge, is actief in meer dan 25 Europese landen. ECS is gespecialiseerd in transport en logistiek tussen het Verenigd Koninkrijk & Ierland en het Europese vasteland. Het bedrijf beschikt over een grote vloot met eigen trailers en een klein deel huurtrailers van TIP. In de huidige samenwerking zet ECS TIP Insight producten in op hun eigen vloot. Het betreft hierbij 1050 chassis en 775 schuifzeiltrailers.

TIP Insight pilot

ECS kwam bij TIP met de behoefte om niet enkel zijn vloot inzichtelijk te maken, maar ook voor een oplossing op het vlak van TPMS en de nieuwe wetgeving in de UK betreffende de jaarlijkse remtesten. Samen met partner ZF heeft TIP een passende oplossing uitgewerkt waarbij TIP instaat voor zowel de software als de levering van de hardware voor de trailers. ZF focust zich op de trekkers waardoor de volledige vloot (trekkers, trailers uit de eigen vloot en huurtrailers) zichtbaar zijn in één portaal. 

De afgelopen maanden hebben TIP en ECS een pilot gedraaid. Hierbij werden 5 ECS trailers uitgerust met TIP Insight telematica. Voor ECS was dit de beste manier om te kijken of de diverse oplossingen voldeden aan hun behoefte en of ze hun gehele vloot met TIP Insight wilden uitrusten. Na een positieve evaluatie heeft ECS besloten om op hun volledige vloot de telematica te installeren.

Diverse telematica oplossingen

De telematica onderdelen die ECS gaat gebruiken zijn erg divers en kunnen continu uitgebreid worden. Zo wordt onder andere de nieuwe BrakePlus oplossing ingezet voor het wagenpark in het Verenigd Koninkrijk. Met deze functie worden de vereiste 4-maandelijkse remmentests teruggebracht tot slechts één jaarlijkse remmentest. Michael Nierinck, Area Sales Manager bij TIP vertelt: ‘De tijdsbesparing en bijhorende kostenbesparing die hiermee gepaard gaan waren doorslaggevende factoren voor ECS. Daarnaast is er de toegevoegde waarde op het gebied van veiligheid en zijn de overige diensten zoals tracking beschikbaar. De toegevoegde waarde die door TIP Insight en BrakePlus gecreëerd wordt, zal echt een verschil maken”.

Bovendien is de vloot van ECS klaar voor de toekomst met het bandenspanningscontrolesysteem (TPMS), welke per juli 2024 verplicht wordt voor trailers. ECS heeft ervoor gekozen om de hardware zelf te installeren op hun trailers. Hiermee zijn ze ondertussen ver gevorderd. De verwachting is dat de komende 12 maanden alle trailers voorzien zijn van de hardware en dus gebruik kunnen maken van de TIP telematica.

Over TIP Insight

TIP Insight biedt telematica-oplossingen die de veiligheid, efficiëntie en connectiviteit van bedrijfsvoertuigen verbeteren. TIP Insight biedt een variatie aan digitale trailerdiensten, waaronder track & trace, functies waarbij op afstand de gezondheid en diagnostiek van een trailer bepaald kunnen worden, veiligheidsfuncties zoals bandenspanningscontrole en cold chain management die duurzamere en veiligere wagenparkactiviteiten ondersteunen. Niet alleen de TIP vloot is uitgerust met deze telematica oplossingen, maar ook vloten van derden kunnen hiermee uitgerust worden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem voor meer informatie contact met ons op.

DEEL HET

Meer over...