Tailormade Floor semi-dieplader voor Van Riel

Pacton heeft een speciale Floor trailer gebouwd voor M.J. van Riel BV uit Tilburg. Het gaat om een Floor semi-dieplader met schuifzeilenopbouw. Dankzij de schuifkap met extra ruime zeilen, een hefbaar dak en uitdraaibare achterstijlen kan met deze oplegger elke machine efficiënt en flexibel worden verhuisd of verplaatst. 

Dankzij de uitdraaibare achterstijlen (plus 75 cm) en het hefbare dak kan de nieuwe semi-dieplader gebruikt worden voor het transport van machines die anders niet de trailer in konden. Het dak is op vier punten hydraulisch/mechanisch te heffen waardoor 45 cm extra hoogte gerealiseerd wordt tijdens het laden. ,,We rijden een machine naar binnen en laten dan het dak weer zakken.De uitdraaibare achterstijlen worden dan ook weer in de originele positie vastgezet waardoor de deuren de oplegger afsluiten. Deze constructie maakt de oplegger multifunctioneel inzetbaar omdat ook brede lading keurig beschermd tegen de elementen vervoerd kan worden. Een groot voordeel is dat de semi-dieplader niet heel zwaar gebouwd is waardoor er een hoog laadvermogen resteert. Zeker bij wat bij ‘industrial movements’noemen is dat erg belangrijk”, aldus directeur Martin van Riel. Van Riel (53) nam het bedrijf op twintigjarige leeftijd over, nadat zijn vader in 1984 overleed. “Hij had het bedrijf opgericht in 1946. Toen ik het bedrijf overnam, bestond het wagenpark uit 5 kranen en 2 vrachtwagens.”

Tailormade

De nieuwe Floor semi-dieplader is volledig 'tailormade' naar de speciale wensen van Van Riel. De semi-dieplader heeft vier assen en is 13,64 meter lang, met een chassishoogte van 79 cm voor het lage deel van de oplegger. De trailer beschikt over twee starre en twee naloopassen met trommelremmen. De schuifkap kan zowel naar voren als naar achteren opengeschoven worden. Het volledige achterportaal kan meeschuiven naar voren. Het chassis is afgewerkt in de meloengele bedrijfskleuren, met eveneens gele schuifzeilen - met overlengte - en met gele reflecterende contourmarkering.

Capaciteit voor elke klus 

M.J. van Riel BV - met vestigingen in Tilburg, Eindhoven, Moerdijk en Oss - ondersteunt de industrie en de bouwsector met een specialistische logistieke dienstverlening, waaronder speciaaltransport, bijzonder hijs-/hefwerk en kraanverhuur, industriële verplaatsingen en projectmanagement. Veelgevraagd wordt Van Riel vanwege de specialisatie in zeer zwaar transport met behulp van Scheuerle SPMT’s; zelfrijdende transportmodules. “We kunnen tweemaal 720 ton verplaatsen. Ons wagenpark is de basis van onze dienstverlening. We beschikken over een modern wagenpark van vele trucks, 150 trailers en tientallen kranen. We beschikken over eigen mobiele torenkranen, rupskranen en telescoopkranen in verschillende uitvoeringen en capaciteiten. Telescoopkranen hebben we bijvoorbeeld tot een capaciteit van 450 ton. En er zijn mobiele torenkranen tot 60 meter bereik. Tevens zijn we importeur van Doosan heftrucks. Dankzij ons wagenpark hoeven we vrijwel geen ‘nee’ te verkopen. Capaciteit voor elke klus; dat trekt klanten aan.”

M.J. van Riel was reeds langer actief in industriële verplaatsingen en verhuizingen, maar legt zich hier de laatste tijd meer op toe. “We hebben klanten in Nederland, Duitsland, Scandinavië, België en Engeland. We hebben onlangs onze vierde vestiging geopend in Moerdijk. In maart 2018 starten we daar nieuwbouw.”

 

 

DEEL HET