Floor Trailers

Floor Trailers begon ooit als Floor Truck Fabriek, producent van het beroemde Nederlandse truckmerk FTF. Het bedrijf was gevestigd in Wijchen en leverde onder meer trekkers voor zwaar transport aan de Koninklijke Landmacht. Een andere in het oog springende klant was de ECT in Rotterdam. Voor die containerterminal bouwde Floor een aantal zware terminaltrekkers waarmee roadtrains werden voortgetrokken.

Floor trailers maakt sinds 2010 deel uit van de Pacton Groep. Het merk Floor blijft bestaan en de specialiteiten van dit roemruchte merk zijn onder meer gestuurde kraantrailers voor het vervoer van bouwmaterialen. Verder levert Floor uitschuifbare opleggers, hoogwaardige distributieopleggers en container aanhangwagens.

Containeraanhangwagen

Floor trailers en aanhangwagens zijn extra stevig geconstrueerd voor de zware omstandigheden in ons land. Totaalgewichten van vijftig ton en meer stellen namelijk andere eisen aan het materieel dan wanneer er met 40 ton gereden wordt. Een mooi voorbeeld hiervan is de Floor S-line aanhangwagen voor containervervoer. Met een eigen gewicht vanaf slechts vier ton hebben deze aanhangwagens dertig ton op het kenteken. Een bijzonder hoog netto laadvermogen dus, mede dankzij de speciale extra zware Floor luchtvering en de 12 tons BPW assen. De S-line wordt vooral geroemd om zijn hoge stabiliteit waardoor deze aanhangwagens uitermate geschikt zijn voor ladingen met een hoog zwaartepunt. De S-Line is technisch dermate overgedimensioneerd dat een verwachte levensduur van vijftien tot twintig jaar mogelijk is, zelfs bij zware inzet.