Uitschuifbare Floor trailer voor Lokhoff

Lokhoff uit Schijndel heeft een uitschuifbare Floor oplegger in gebruik genomen voor het vervoer van lichtmasten. Het werk langs de weg verklaart de felgele kleur van de oplegger, want daarmee valt het voertuig goed op.

Lokhoff uit het Brabantse Schijndel is specialist in het leveren en installeren van tijdelijke en definitieve rijbaanverlichting en de uitleen van stroomaggregaten. Dankzij de innovatieve werkwijze voorziet men binnen korte tijd grote werkvlakken van verlichting. Lokhoff monteert en demonteert ook bewegwijzeringsborden langs en boven snelwegen.

De speciale, smalle vrachtwagens van Lokhoff maken het mogelijk om tijdelijke rijbaanverlichting gewoon overdag te plaatsen, in plaats van ’s nachts. Ook hoeft er daardoor geen rijbaan te worden afgesloten. De smalle bakwagens kunnen ook gemakkelijker in tunnels werken. De medewerkers van Lokhoff zijn ervaren en getraind om doelgericht en efficiënt te werken. Een team dat tijdelijke rijbaanverlichting komt plaatsen, zet ongeveer 50 masten per dag. Dat komt neer op werkvakken van 2,5 kilometer.

Lokhoff schafte recent de eerste trekker- oplegger combinatie voor het eigen wagenpark aan.  "De nieuwe Pacton/Floor-trailer combineren we met een nieuwe MAN-trekker met 52 ton/meter autolaadkraan. Ons wagenpark bestond tot nu toe uit alleen bakwagens. We hebben er acht. Dan ben je echter beperkt in het transport van grote volumes en vooral het lange vervoer. Zo mogelijk gebruiken we onze speciale, smalle bakwagens, maar bij grotere volumes, of hoge lichtmasten, is de opleggercombinatie een uitkomst. Onze definitieve lichtmasten zijn tot 20 meter lang en dat transport besteedden we voorheen altijd uit. Nu zijn we flexibeler en kunnen we de opleggercombinatie maximaal inzetten, overdag maar ook 's nachts", vertelt Gertjan van de Braak van Lokhoff.

De nieuwe Floor oplegger heeft de kenmerkende constructie van de uitschuifkokers van dit merk. De oplegger is ingeschoven 12,5 meter lang in verband met de relatief lange trekker met de autolaadkraan. Door uit te schuiven kan de oplegger bijna acht meter verlengd worden.

De drie- assige oplegger is voorzien van hydraulische Tridec schamelbesturing op as twee en drie, en is uitgerust met SAF assen en luchtvering. De besturing is ook op afstand te bedienen, terwijl de voorste as een liftas is. 

 

De trailer is rondom voorzien van LED lampen, heeft een volledig 28 mm dikke, hardhouten vloer én een vast stalen kopschot van 5 mm dik en 1.500 mm hoog. Voor het asstel is aluminiumkleurige zijafscherming gerealiseerd, volgens EG-voorschrift. Onder het randprofiel zijn zware touwhaken geplaatst op iedere 500 mm. De gegalvaniseerde en geprforeerde stophoutbak is dwars onder de oplegger gemonteerd. De twee rvs-kisten bevinden zich in de wielbasis. Er zijn twee keer 13 heavy-duty achttons 180 graden klapbare bindogen (TÜV gecertificeerd) geplaatst en tweemaal 13 rongkokers.

DEEL HET

Meer over...