Floor semi-dieplader voor Smit Transport Kampen

Smit Transport uit Kampen heeft een nieuwe, uitschuifbare en stuurbare Floor semi-dieplader in gebruik genomen. De oplegger is 11,5 meter lang waardoor deze in combinatie met een trekker met autolaadkraan binnen de wettelijk toegestane lengte blijft.

Smit Transport is gespecialiseerd in distributie van o.a. bouwmaterialen en het exceptioneel transport. Ook het bouwvervoer met kraantrailers, waarbij zelfstandig geladen en gelost wordt, is een specialisme. Het wagenpark van Smit Transport bestaat uit achttien trucks, een kraancombinatie en een groot aantal trailers, waaronder semi-diepladers, vlakke opleggers, schuifzeil opleggers en kraantrailers. Daarbij wordt er gewerkt met autolaadkranen van 16 tot 85 ton/meter. Smit Transport beschikt in Kampen over een eigen werkplaats waar het wagenpark door twee medewerkers continue in topconditie wordt gehouden.

De nieuwe Floor trailer wordt gekoppeld met een nieuwe DAF kraantrekker. Het opstellen van de juiste lengtevereisten was dan ook cruciaal. De Pacton oplegger is 11,5 meter lang om in combinatie met de kraantrekker exact binnen de wetgevingsvereisten in Nederland en Duitsland te blijven. Wanneer de trailer vanuit de vloerbasis de maximale 5 meter uitgeschoven wordt, is de combinatie 21,5 meter lang. Ook dan is er in Nederland geen ontheffing benodigd voor ondeelbare lading. Voor gebruik in Duitsland is daarvoor wel ontheffing nodig; Pacton ontzorgde Smit Transport door de zogenaamde 'paragraaf 70' ontheffing bij aflevering te voorzien. 

De trailer is voorzien van vele bindvoorzieningen en rongkokers, waaronder drie rijen rongkokers overdwars. De rijk uitgevoerde trailer beschikt hiernaast over onder meer LED-(werk)lampen, LED-zijlampen, LED-breedtelichten, rvs-steunen voor breedteborden, zijafscherming d.m.v. rvs-kisten, rongenbakken, SKF Centrale smering en een stophoutbak.

De koppelingdruk van de semi-dieplader is 18.000 kg, de asdruk technisch 30.000 kg en wettelijk 27.000 kg. Het totale technische gewicht is 48.000 kg en wettelijk 45.000 kg. As 2 en 3 zijn fusee hydraulisch (Tridec HF-E) gedwongen gestuurd. Zowel bij vooruit als bij achteruit rijden is besturing mogelijk, zonder enige blokkering. Ook beschikt het systeem over Tritronic draadloze handbesturing met mogelijkheid to het automatisch rechtzetten van de assen. Het uitschuifdeel van de oplegger is uitgevoerd met voorspanning, met pneumatische vergrendeling. Iedere 500 mm heeft een vergrendelpositie. Het BPW luchtveerstel heeft een technisch draagvermogen van 12.000 kg per as. De voorste as is voorzien van een vanuit de truckcabine elektrisch bedienbare aslift.

 

DEEL HET

Meer over...