Roland en Ewals ontwikkelen het XLS schuifzeil door

Roland International en Ewals Cargo Care hebben samen een schuifzeil ontwikkeld voor lading die de neiging heeft om uit te puilen. De nieuwe, gepatenteerde oplossing is gecertificeerd voor ladingzekering door de Duitse TÜV en UCI.

Toegevoegde waarde creëren voor transportbedrijven, dat is wat Roland International al 57 jaar doet. Roland International is Europa's toonaangevende fabrikant van bedrukte schuifzeilen. Hun unieke XLS oplossing voor het intermodaal vervoeren van lading die de neiging heeft om uit te puilen, is nog verder verbeterd. Ewals Cargo Care, een van Europa's grootste intermodale transportbedrijven, heeft de XLS-oplossing in combinatie met InfiniShield bedrukking als standaard voor hun volledige vloot.

Roland en Ewals hebben samen het XLS-systeem ontwikkeld. Deze geavanceerde en gepatenteerde oplossing heeft alle kenmerken van een conventioneel schuifzeil, maar daarbij is de unieke Mega Huckepack XLS een structureel sterkere en veiligere trailer om lading zoals banden, bulkzakken en andere losse producten te vervoeren. 

De huidige XL gecertificeerde trailer (EN 12642 XL) voldoet niet aan de eisen voor specifieke type vervoer, waar de lading de neiging heeft om uit te zetten tijdens het transport over de weg, per spoor of op de boot.  

Aluminium planken

Het schuifzeil is voorzien van verticale aluminium planken welke een vitaal onderdeel vormen van de totale voertuigconstructie, geschikt voor het vastzetten van de lading. Het schuifzeil, dat vóór het laden naar binnen wordt voorgespannen, zorgt ervoor dat de oplegger de wettelijke vastgelegde voertuigbreedte niet overschrijdt - ongeacht welke lading er vervoerd wordt. Er zijn nieuwe verbeteringen doorontwikkeld, waardoor het systeemgewicht met meer dan 80 kg per voertuig is gedaald (!), zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties en veiligheid. Dit resulteert in lagere kosten, een meer ergonomische bediening, een hoger laadvermogen en dus meer efficiëntie voor de eindgebruiker. Deze ultieme oplossing is getest en gecertificeerd door de Duitse autoriteiten (TÜV en UCI).

Ewals Cargo Care, een van Europa's grootste intermodale transportbedrijven, heeft de XLS-oplossing al meer dan 10 jaar als standaard schuifzeil. Bart van Rens (Manager Fleet Control Ewals Cargo Care) legt uit: "We hebben bewust voor Roland gekozen als onze partner voor de ontwikkeling van een specifieke schuifzeil-oplossing, omdat zij de kennis, ervaring en productiemogelijkheden in huis hebben. Mede op basis van gebruikerservaring, werd de XLS oplossing verder geoptimaliseerd. We hebben meer dan 2000 trailers uitgerust met XLS schuifzeil. Voor ons is dit de industriestandaard in intermodaal transport."

 

DEEL HET

Video's van Roland en Ewals ontwikkelen het XLS schuifzeil door

  • Video bij:Roland en Ewals ontwikkelen het XLS schuifzeil door