RAI toont Mooie cijfers eerste halfjaar 2015

De RAI afdeling Speciale Voertuigen heeft de balans opgemaakt over het eerste halfjaar van 2015. De positieve geluiden die eerder al te horen waren worden hierdoor bevestigd, en een herstel van de markt lijkt door te zetten.

De markt voor lichte aanhangwagens steeg in de eerste zes maanden met zeven procent tot een totaal van 8.685 eenheden. De grootste groeiers zijn Anssems en Saris met respectievelijk 26 en 24 procent groei. Hapert blijft de koploper in dit segment. Opvallend is dat Humbaur als enige marktaandeel inleverde door tien procent minder te verkopen.

Bij de zware aanhangwagens en opleggers groeide de markt met maar liefst 28% tot een totaal van 7.472 eenheden. Met name WEB trailer wist hier van te profiteren met een groei van maar liefst 316%. Deze groei werd volledig gerealiseerd door één order, namelijk die van honderd aanhangwagens voor Reining. Daarmee worden de statistieken door één order behoorlijk vertekend.

Pacton maakte met 135% een mooie groei door. Opvallend is dat Krone inmiddels marktleider is met 2.420 verkochte eenheden. Schmitz Cargobull volgt met 1.680 eenheden. Beide zagen het verkochte volume groeien met dik dertig procent ten opzichte van vorig jaar. LAG en Pacton delen de derde plaats met ieder 298 verkochte chassis. Daarbij moeten bij Pacton ook de Floor chassis optgeteld worden waardoor Pacton de derde positie afdwingt. De enige daler in het rijtje is Van Hool met elf procent minder verkochte chassis dan vorig jaar in het eerste halfjaar.

DEEL HET