Pacton met 'X-Light' kraanoplegger naar Hannover

Tijdens de IAA 2016 die volgende week de deuren opent presenteert Pacton de 'X-Light' kraanoplegger. Het gaat hierbij om een doorontwikkeling van de vorig jaar geïntroduceerde lichte kraanopleggers voor stenenvervoer.

Pacton benadrukt dat licht bouwen nooit ten koste gaat van duurzaamheid en de inzetbaarheid. De nieuwe 'X-Light' kraanoplegger heeft dan ook gewoon een kraanrandprofiel van 20 mm. Dat maakt de oplegger geschikt voor een autolaadkraan van 16 Ton/meter.

Na de IAA zal een uitgebreid praktijk testprogramma beginnen. Gelijktijdig zullen de testen voor de ladingzekering certificaten worden afgerond. 

Door gebruik te maken van thermoplastisch composietmateriaal voor de zijborden en de vloer komt de TPL.339.C-B “X-Light” die op de IAA tentoongesteld wordt op een eigen gewicht van slechts 6.860 kg. Dit betekent een verdere gewichtsbesparing van maar liefst 660 kg ten opzichte van de normale lichtgewicht versie.   

De oplegger is voorzien van SAF Intra CD Integral 9 tons schijfremassen waarvan de achterste twee gestuurd worden door middel van stangen. De oplegger staat op aluminium velgen en is voorzien van vetsmering, een aslift, bindvoorzieningen voor ladingzekering en een gereedschapskist. Met andere woorden een compleet en direct inzetbare lichtgewicht.

Pacton maakt deel uit van de collectieve stand van de RAI vereniging. Standnummer: Hal 25 C52. Daarnaast staat Pacton op het buitenterrein op FG G63.

DEEL HET