Nieuwe trailerband van Apollo Tyres

Apollo Tyres Europe heeft zijn gloednieuwe trailerband van de volgende generatie geïntroduceerd: de nieuwe EnduRace RT2. Apollo's nieuwe regionale trailerband biedt volgens het bedrijf uitstekende prestaties onder alle weersomstandigheden, verlaagde rolweerstand en verbeterde kilometrage en duurzaamheid. De nieuwe band is een hoogwaardige, maar betaalbare oplossing voor transporteurs, zegt Apollo.

De nieuwe Apollo Tyres EnduRace RT2, de tweede generatie van de EnduRace RT, wordt geproduceerd in Europa en is ontworpen voor regionale toepassingen. Hij is geschikt voor transport over middellange en lange afstanden. Hoewel hij is geoptimaliseerd voor uitstekende grip in natte en winterse omstandigheden, presteert de band goed in alle seizoenen en is hij gecertificeerd voor grip op sneeuw met de 3PMSF-markering (Three Peak Mountain Snowflake - sneeuwvloksymbool met drie bergtoppen). De totale grip is volgens Apollo 15 % beter in vergelijking met de vorige generatie.

Loopvlakcompound en karkaslaag zijn verbeterd, waardoor de band beter vernieuwd kan worden. Dit is een belangrijke vereiste voor veel wagenparkbeheerders. 

Gelijkmatige slijtage over het profiel wordt volgens Apollo bereikt dankzij een breder contactoppervlak, waardoor een uniforme drukverdeling mogelijk is. Dit zorgt voor een betere duurzaamheid en rolweerstand. Het versterkte karkas draagt bij aan de verbeterde duurzaamheid, 1,7 maal duurzamer dan de vereisten in de Europese voorschriften, en een betere bestendigheid tegen scheuren. De nieuwe generatie trailerbanden Apollo EnduRace RT2 is nu beschikbaar in de meest populaire maat 385/65R22.5 en eind van het jaar komt ook de maat 385/55R22.5 beschikbaar. Apollo wordt verkocht via een aantal exclusieve businesspartners.  

DEEL HET