Nieuwe Aeolus NEO serie trailerbanden

Heuver Bandengroothandel heeft de eerste banden uit de nieuwe NEO serie van Aeolus uitgeleverd. Het betreft hier een nieuw type trailerband, de NEO Allroads T+. 

De nieuwe band is in de maat 385/65R22.5 met M+S markering volop op voorraad bij Heuver. Het is de eerste uit de geheel nieuwe serie truck- en trailerbanden die Aeolus ontwikkelt. De band is 2 jaar in de praktijk getest. Die nieuwe NEO-lijn is gemaakt volgens de modernste technologie - met onder andere 4-laags gordeltechniek. Deze nieuwe generatie banden is het antwoord van de Chinese bandenproducent op de gerenommeerde merken.

Surplus aan kilometrage

Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel: “Aeolus veroverde de afgelopen jaren in Europa een sterke positie. Het doet tegenwoordig volop mee wanneer afnemers vergelijkend onderzoek doen naar nieuwe, kwalitatieve banden voor hun truck- en trailervloot. Met de NEO-serie verwachten wij dat dit snel verder toeneemt. Hét sterke punt van de Aeolus-banden – de verhouding tussen prijs en kwaliteit, dus de voordelen voor het rendement – neemt met de NEO-serie verder toe. Tijdens uitgebreide praktijktests zijn de afgelopen 2 jaar zeer goede resultaten geboekt. Met de NEO Allroads T+, de nieuwe Aeolus trailerband, is een tot 25% hoger kilometrage mogelijk. Dat betekent voor de ondernemer een sterk verbeterd bedrijfsrendement.”

Krachtig antwoord 

“Aeolus richt het vizier op de top van de markt In de relatie research, design, techniek en kwaliteit staat die richting voorop”, aldus Bertus Heuver. “De integratie met Pirelli zal bovendien voor beiden een toegevoegde waarde blijken. Op dit moment profiteert de klant al van de kennis over moderne banden die Aeolus met de NEO-serie heeft ingezet. De NEO-banden komen er voor alle posities. Ze voldoen, dankzij de gekozen techniek en productiemethode, aan de hoogste Europese normen en waarden. Met een modern profiel en voldoet aan alle Europese eisen op het gebied van onder andere M+S markeringen, sneeuwvloksymbool.  Het zijn banden waar de Europese klant om vraagt. Aeolus heeft met de NEO-serie een krachtig antwoord op banden van de gerenommeerde merken.” 

DEEL HET