Michelin: Nieuwe (trailer)banden, mèt garantie

Bandenfabrikant Michelin introduceert vier nieuwe banden in het Multi gamma, dat zijn banden die voor alle transporttaken inzetbaar zijn. Volgens Michelin verbetert het kilometerrendement met 15 tot 20% bij vervoerders die tot nu toe met andere banden van dit merk reden.

De nieuwe banden worden geleverd met keuze uit vier maten. Meest opvallend hieraan is dat de 385/65 variant voor trailers en voor stuurassen nog even op zich laat wachten. Michelin gaat er vanuit dat de 55-serie versie populairder is. Er komen in het Multi-aanbod ook twee 315/70 banden, eentje voor aangedreven assen en eentje die geschikt is voor alle asposities. In alle gevallen spreken we over wielmaat 22,5 inch. De nieuwe banden zijn  direct verkrijgbaar. Hun voorgangers, die nog de namen Multiway en Energy droegen, gaan eind juni uit productie. 

In september volgen de 60-serie banden voor volumevervoer en volgend jaar komt de Remix-variant. Ook kunnen we volgend jaar nog de opvolgers van de Energy-serie, bedoeld dus voor enkel lange afstanden op snelwegen, tegemoet zien.

Michelin benadrukt dat deze banden weliswaar wat duurder in aanschaf zijn, maar dat de levensduur zoveel langer is, dat dit de TCO veel gunstiger beïnvloedt, al direct bij wat Michelin noemt het eerste leven. Het merk hamerde de afgelopen veel op vernieuwing en garandeert hierbij zelfs de te behalen voordelen in bandenkosten. Echter dat de Michelins ook al bij hun eerste leven de concurrentie verslaan, was tot dusverre onderbelicht, blijkens de presentatie.

Michelin zegt een en ander te kunnen bewijzen, doordat wanneer de band slijt tijdens dat eerste leven, het profiel zich meerdere keren wijzigt. Daardoor is de band in elke fase van zijn levensduur optimaal toegerust voor de hoogst mogelijke kilometerprestatie, aldus Michelin. Nadat de band dan is versleten is die natuurlijk weer volledig vernieuwbaar.

Garantie

Michelin introduceert ook een drietal nieuwe banden voor de bouwsector. Hierbij maakt het merk onderscheidt tussen banden die grotendeels op de verharde weg rijden, banden die grotendeels in het terrein rijden en banden die alleen maar in het terrein rijden. Opvallend hier is dat Michelin garantie biedt op het heel blijven van de banden. Opnieuw wil het merk hiermee mogelijke onkosten voor klanten voorkomen.

Michelin benadrukte dat genoemde garantie ook gegeven wordt specifiek op trailerbanden.  De banden moeten dan wel van te voren geregistreerd worden op de website myaccount.michelin.eu. 

DEEL HET