Krone steviger in het zadel als marktleider bij lagere omzet

De Nederlandse trailermarkt kreeg in 2020 met een verkoopdaling van een kwart een ongekende klap te verduren. RAI CarrosserieNL heeft inmiddels gezorgd voor een overzicht van de huidige markt.

Hieruit blijkt dat in het trailersegment Krone en Schmitz wat verder uit elkaar groeien. Krone zette iets meer dan 2500 trailers af in ons land, tegenover Schmitz Cargobull nog geen 2.000. Dan volgt er een hele tijd niets, en zien we dat Pacton luid en duidelijk op de derde plaats staat met 525 verkochte trailers.  Op vier zien we D-TEC met 340 verkochte trailers. Het Duitse Kögel doet het met iets meer dan 300 stuks over 2020 beter dan Kässbohrer, dat net onder de 300 uitkomt.

Specials

Vervolgens de merken die maar in enkele deelsegmenten van de trailermarkt actief zijn. LAG tekende voor de afzet van 275 stuks. Chereau zette opvallend genoeg  197 koeltrailers af op de Nederlandse markt. Veel meer dan zijn rivaal Lamberet dat op 67 bleef steken. Nieuwkomer Lecitrailer haalde de 50 net niet en Renders valt op met 141 stuks, wellicht containerchassis. Nooteboom deed het met 154 stuks beter dan Broshuis dat druk is met de grote legerorder voor de VS, en dat in ons land daarnaast 103 trailers afzette. Knapen doet het met 127 trailers wat beter dan Kraker, dat op 105 uit is gekomen. Opvallend is dat er buitengewoon veel aanbieders van trailers zijn in ons land. Heel veel merkjes komen aan geringe aantallen.

Lagere omzet Krone

Op het moment van publiceren van dit bericht, openbaarde Krone omzetcijfers over 2020. Die liggen een stuk lager dan in 2019, wat natuurlijk niet verrast. De omzet van de trailerdivisie van Krone zakte van anderhalf naar 1,1 miljard euro. Het bestuur van het bedrijf is echter optimistisch over de toekomst. Zij verwacht dat het nieuwe jaar vertrouwde omzet- en winstcijfers zal opleveren. 

DEEL HET