Kögel met Light Plus naar IAA

Kögel komt op de IAA met een verbeterde 'Light' versie van de schuifzeil oplegger. De nieuwe Light Plus biedt niet alleen meer laadvermogen maar ook een grotere inwendige hoogte.

De nieuwe Light Plus is leverbaar met een eigen gewicht van slechts 4.775 kilo en dat is ruim 350 kilo minder dan zijn voorganger. Het totale technische totaalgewicht bedraagt 39 ton bij een technische schotelbelasting van 12 ton.

De nek van de nieuwe Kögel is slechts 12 cm hoog en dat resulteert in zes centimeter meer inwendige hoogte. Het chassis van de nieuwe Kögel Light Plus ziet er uit als een vakwerkconstructie. Kopschot, hoekprofielen en de het achterportaal zijn gemaakt uit aluminium. De achterdeuren zijn vervaardigd uit een hoogwaardige kunststof in een honingraat profiel voor optimale stevigheid. erg fraai is dat de achterdeuren naadloos zijn uitgevoerd.

De laadvloer is vervaardigd uit een 30 mm dikke panelen die geschikt zijn voor heftruckbelading van standaard 5460 kilo. Optioneel is er een iets zwaardere vloer leverbaar die goed is voor een heftruck belasting tot 7200 kg. De lichtste variant is een gelijmde 27 mm dikke vloer.

 

DEEL HET