200 Kögel Light+ opleggers voor Lannutti

Het Italiaanse Lannutti breidt het wagenpark uit met een order voor 200 Kögel Light Plus opleggers. Daarmee groeit de vloot naar een totaal van 2500 opleggers. Lannutti heeft ruim 1250 eigen trekkers.

Met meer dan 50 jaar ervaring, opslagruimte van 300.000 m² en 1.650 medewerkers behoort Lannutti tot een van de grotere en succesvolle logistieke bedrijven in Italië. Lannutti kiest voor de Kögel Lightplus  vanwege de specifieke bouw, laag eigengewicht. Dit optimaliseert het logistieke proces en reduceert het aantal ritten.  

Lannutti koos voor de grote stabiliteit en het lage eigen gewicht van de Kögel Lightplus opleggers. Het lage eigengewicht van 5.145 kilogram in de basisuitvoering. Met individuele opties is het mogelijk het gewicht nog verder te verlagen. De bestelde Lightplus opleggers zijn voorzien van het complete nieuwe lite Kögel chassis. Daarmee is het vastsjorren van de lading mogelijk via VarioFix stalen gatenframe mogelijk, als ook de standaard geleverde 13 paar sjorogen aan elke zijde met een trekkracht van 2.500 kilogram. Het Kopschot, Achterportaal en deuren zijn uit aluminium vervaardigd. Natuurlijk beschikken de Kögel Lightplus opleggers over het ladingveiligheidsscertificaat DIN EN 12642 Code XL.

Om het gewicht van de voertuigen nog verder te verminderen, heeft Lannutti gekozen voor een aantal optie; aluminium velgen, aluminium steunpoten, aluminium luchtketels, aluminium daksteunen. Nog lichtere achterdeuren (met techniek welke gebruikt wordt in de luchtvaart)  De bodem is aangepast waardoor een bodemlast van 7.200 kilogram. gerealiseerd wordt. Om het kopschot tegen beschadigingen van binnenuit te beschermen wordt er een 5 millimeter dikke en 200 millimeter hoge staalplaat, die tevens aan de bodem is vastgeschroefd gemonteerd. Het achterportaal is verder voorzien rubberen stootbuffers en een zogenaamd rubber delta profiel voor een nog betere bescherming bij aanrijdingen.

De gebruikelijke horizontale houten planken zijn vervangen door 48 verticale aluminium latten welke een geheel vormen met het schuifzeil. Andere opties waarvoor Lannutti gekozen heeft: een kilometerteller, een gereedschapskist en nog veel meer.

DEEL HET