Nooteboom Manoovr met gieksleuf op IAA

Tijdens de IAA 2016 presenteert Nooteboom onder meer de Manoovr semi-dieplader met een gieksleuf. Met deze optie is deze semi-dieplader nog breder inzetbaar.

De Manoovr technologie van Nooteboom is in één jaar tijd een begrip geworden in het internationale uitzonderlijk wegvervoer. De gieksleuf is standaard leverbaar op alle semidiepladers van de Manoovr generatie tot en met zes assen. Op aanvraag kunnen ook andere uitvoeringen uit de Manoovr generatie worden voorzien van een gieksleuf. De breedte van de gieksleuf is afhankelijk van de breedte van het voertuig. Bij een voertuigbreedte van 2.740 mm is de gieksleuf 800 mm breed en bij een 2.890 mm brede trailer wordt de gieksleuf 950 mm breed. De Manoovr semidieplader met gieksleuf is leverbaar met en asafstand van 1360 mm en 1510 mm.

Met de Manoovr technologie biedt Nooteboom een groot aantal voordelen, die ook volledig behouden blijven bij toepassing van een gieksleuf. De Nooteboom Manoovr semidieplader heeft in vergelijking met alternatieve merken belangrijke unieke voordelen, zoals: vloerhoogte 780 mm, 500 mm hoogteslag, 60 graden stuuruitslag, 300.000 km levensduur banden en 12 ton per as in Europa – leveren. Het resultaat: lage banden- en onderhoudskosten en een hoge restwaarde. Gecombineerd met aluminium- of hydraulisch bedienbare opritten is de Manoovr met gieksleuf de ideale multifunctionele oplegger voor machinetransporten.
Nooteboom ontwikkelt in hoog tempo nieuwe uitvoeringen en opties voor de Manoovr generatie. Ook de uitvoering met gieksleuf werd ongezien door verschillende transportbedrijven besteld en de eersten worden binnenkort door Van der Vlist in gebruik genomen. Veel chauffeurs zullen de gieksleuf ook waarderen, omdat het een mooie bergplaats voor stophout en kettingen is. En dat is geen onbelangrijk voordeel. 

DEEL HET