Kässbohrer met nieuwe silocontainer en vloeistoftrailer op Solutrans

Tanktrailerfabrikant Kässbohrer toonde op de vakbeurs Solutrans in Lyon een nieuw type bulktank dat geschikt is voor een tankcontainer. Met een lengte van veertig voet, claimt Kässbohrer de meest volumineuze tank in deze klasse te hebben gebouwd.

Met een leeggewicht van 2540 kg biedt Kässbohrer een tankinhoud van 60,4 kuub. De fabrikant zegt dat dit het grootste volume is voor een tankcontainer in zijn klasse. Kässbohrer heet een serie aan extra’s ontwikkeld om het bulkvervoer met deze tankcontainer te optimaliseren. Daar zit bijvoorbeeld ook een aluminium gereedschapskist bij, zodat de tankcontainer geschikt gemaakt kan worden voor vervoer via het spoor of voor ander intermodaal vervoer. De tankcontainer is stapelbaar en kan dan een last tot 170 ton torsen. Het maximum GVW mag 34 ton wettelijk bedragen en 39 ton technisch.

Tanktrailer

Kenmerken van de nieuwe tanktrailer zijn een totale lengte van 11,25 meter en een koppelschotelhoogte van 1,18 meter. De wielbasis bedraagt 6,40 meter en het leeggewicht bedraagt 6.95 ton. De trailer kan maximaal 32000 liter laden en heeft een GVW van 34 ton wettelijk, en 39 ton technisch. Een ander kenmerk is dat er sprake is van drie compartimenten: 12.500, 7500 en nog eens 12.500 liter.

DEEL HET