Tien nieuwe vloeistoftrailers voor Limpens

Bij Limpens in Elsloo zijn tien nieuwe vloeistoftrailers in gebruik genomen. Ze zijn geleverd door Van Hool  en hebben alle een ADR-classificering.

Zeven trailers hebben een laadvermogen van 37.500 liter en hebben een leeg gewicht van 7200 kg. Het laadvermogen komt dan uit op 32 ton. Drie andere modellen hebben 30.000 liter laadcapaciteit en wegen slechts 5900 kg, wat resulteert in een laadvermogen van 33 ton. Limpens vervoert hier chemicaliën mee zoals salpeterzuur en glycol.

Kenmerken zijn verder een continue controle van de bandenspanning, waarbij indien nodig wordt bijgepompt. De bediening van de trailer kan gewoon vanaf de grond gebeuren. Chauffeurs hoeven dus niet te klimmen. Verder zijn alle opleggers van Limpens voorzien van een track and trace systeem dat stand-alone op de opleggers is gemonteerd. Ook na afkoppelen kan Limpens nog 3 maanden zien waar de ze zich bevinden.

Limpens rijdt met 100 trekkers waarvan de ene helft in de ADR vloeistof zit en de andere helft in de bulk. Het totale opleggerpark bestaat uit 280 trailers. Het bijna negentigjarige bedrijf  beschikt over bulktrailers, tank trailers, container chassis kippend en vast, huiftrailers, en gastrailers.

DEEL HET