ING: Tweedehands trailermarkt lijdt onder geringe doorstroming

Uit het Sectorrapport over de truck- en trailermarkt van ING blijkt dat de markt voor gebruikte trailers het nog altijd moeilijk heeft. Die problemen worden nog steeds veroorzaakt door de situatie in Rusland, zegt ING. De 'aanzuigende werking' die de Russische markt veroorzaakte op de Europese markt voor gebruikte trailers had een prijsopdrijvend effect.

Volgens de bank speelt het de markt in de kaart dat er in 2009 en in 2010 nauwelijks nieuwe trailers worden verkocht. Daardoor blijft ondanks het wegvallen van Rusland, er een zekere schaarste in de markt.  Dit kon niet verhinderen dat ten opzichte van 2014, de afzet van gebruikte trailers daalde met veertig procent.  Intussen is er weer wat meer lucht, doordat er wat meer gebruikt materieel kan worden afgezet in het zuiden van Europa, zegt ING.

De bank voorspel dat 'de sterke fase' waarin de trailermarkt zich bevindt, nog enige tijd aanhoudt. De markt bij ons wordt hierbij geholpen door de sterke markten om ons heen en in Zuid Europa. Volgens ING profiteren ook de kleinere bouwers. Verder constateert de bank de opmars van de Poolse bouwer Wielton in Europa.

De verwachting voor de afzet in Nederland is een lichte daling van de trailerafzet naar 13.000 eenheden, een afname van drie procent. 

DEEL HET