Derde Pacton mega voor Gertzen Krane-Transporte

Directeur Wolfgang Gertzen van het Duitse Gertzen Krane-Transporte uit Kluse-Ahlen maakte op de IAA in de Hannover Messe kennis met Pacton Trailers. Al snel daarop volgde een order voor twee open Mega-opleggers. Recent ontving de firma een derde Pacton-oplegger. "De trailers zijn zeer compact en laag, ook bij de zwanenhals. Bovendien zijn ze zeer robuust geconstrueerd", vertelt Gertzen.

Gertzen Krane-Transporte vervoert eigenlijk alles met de Mega-opleggers van Pacton. Bouwmachines, kraandelen, onderdelen voor windmolens, overbreedte-transporten en natuurlijk containers. Voor containervervoer zijn er diverse twistlocks voor een 40-voets container, twee 20-voets containers, of een 20-voeter centraal geplaatst. 'Der machen alles', aldus directeur Gertzen nuchter samenvattend. Gertzen: "Dankzij de lage laadvloer kunnen we maximaal de hoogte in. De trailers van Pacton zijn zeer robuust en verdragen hoge puntlasten. Ze zijn stijf in constructie en buigen niet door."

Speciaaltransport

Gertzen is gespecialiseerd in zwaar- en speciaaltransporten. De firma is specialist in het vervoer van autolaadkranen, rupskranen, hoogwerkers en bergings- en sleepdiensten voor vrachtwagens. Al meer dan 50 jaar is het familiebedrijf onderweg in Noordwest-Duitsland met autolaadkranen en door heel Europa met trekkers en speciale opleggers. Gertzen vervoert goederen hoe groot of omvangrijk ze ook zijn. Daartoe beschikt men over een indrukwekkend wagenpark. De knowhow en de verschillende open en gesloten, speciale voertuigen en trailers zijn de sleutel tot succes. Gertzen houdt hierin alles in eigen hand. Men vraagt de vergunningen aan, voert vooraf route-inspecties uit, neemt eventueel maatregelen om het verkeer te regelen en stelt eigen begeleidingsvoertuigen ter beschikking. Zo organiseert en levert Gertzen de complete oplossingen voor projectlogistiek. Het wagenpark van Gertzen Krane-Transporte bestaat uit 66 trucks en 110 opleggers. Standaard opleggers heeft men niet. Alles is ingericht en uitgevoerd voor uitzonderlijk vervoer.

Daarnaast verhuurt de Duitse firma een divers aanbod van hoogwerkers en (mini)kranen en werkplatforms. Met of zonder chauffeur. In veel gevallen is het gebruik van hoogwerkers een efficiënt alternatief voor tijdrovende en dure steigers en speciale constructies. De onderneming is breed gecertificeerd volgens onder meer DIN EN ISO 9001, de zogenaamde Sicherheits-Certifikat-Contractoren (SCCP)  en men heeft het Green Logistics Zertifikat.

Twee rijhoogtes

De nieuwe Pacton Mega-oplegger, type LXD.342.L, is een extra lage oplegger die aangekoppeld wordt op 95 cm schotelhoogte. De trailer kan ladingen tot 3 meter hoogte laden binnen de wettelijke vereisten; de chassishoogte is 1,02 meter. Bijzonder aan de oplegger voor Gertzen is dat deze voorzien is van een functie voor twee rijhoogtes. Hiertoe beschikt het assenstel over een systeem dat de luchtvering corrigeert naar een hogere rijstand wanneer een hogere trekker op 1,15 meter aangekoppeld moet worden.

Met een geringe nekbalkhoogte van 75 mm en de compactste negentons banden (Continental 445/45 R 19.5) biedt de nieuwe, vlakke Pacton-oplegger een chassishoogte van amper een meter én niettemin een koppelingsdruk van 15 ton, met een totaal toelaatbaar gewicht van 42 ton. De trailer beschikt over een luchtveerstel met 3 starre, onderhoudsarme assen, met een technisch draagvermogen per as van negen ton.

DEEL HET

Meer over...