Conti TPMS-Pro nu ook voor bedrijfswagens en trailers

Volgens de algemene EU-veiligheidsverordening mogen zware bedrijfsvoertuigen (zoals vrachtwagens, opleggers en bussen) vanaf juli 2022 geleidelijk worden uitgerust met TPMS-sensoren (bandenspanningscontrolesysteem). Vanaf 2024 moeten alle nieuwe voertuigen uitgerust zijn met TPMS.

Continental breidt daarom zijn productassortiment uit met TPMS ‘Update Plus Transport’. Deze update voor de TPMS Pro service unit (het systeem dat al jaren bekend is in de markt voor personenauto’s) geeft wagenparkbeheerders en werkplaatsen voor bedrijfswagens een gereedschap voor gedegen bandenspanningscontrole en onderhoud van bandenspanningscontrolesystemen op trekkers en opleggers. Updates van het systeem worden automatisch (op afstand) uitgevoerd naar de TPMS Pro. Op deze manier kunnen bandenwerkplaatsen voor bedrijfsvoertuigen en wagenparkbeheerders alle noodzakelijke servicestappen uitvoeren: van het lezen en programmeren van de sensoren, tot het genereren van de benodigde documentatie.

Transitie naar verplicht TPMS

De uitgebreide database van TPMS Pro wordt regelmatig bijgewerkt en omvat volgens Conti alle gangbare Europese bedrijfswagenfabrikanten. “De transportsector staat de komende jaren voor veel veranderingen”, legt Rob Tamse uit, managing director bij Continental Automotive Trading Nederland BV.

RF-technologie

De database-extensie TPMS Update Plus Transport kan volgens Conti meer dan alleen TPMS-sensoren activeren en testen. De service-unit slaat tot zesentwintig bandenprofielen per bedrijfswagen op en gebruikers kunnen tegelijkertijd de as- en bandenconfiguratie flexibel configureren, zelfs met dubbele montage. Dankzij de nieuwste RF-technologie (radiofrequentie) kunnen alle sensorgegevens voor dubbele montage ineens worden verkregen, aldus Conti.
De licentieperiode voor TPMS Update Plus Transport is één jaar. Het omvat regelmatige updates van de database voor TPMS-sensoren, voertuigmodellen, protocollen en sensor-leerprocedures. Dit zorgt ervoor dat werkplaatsen hun klanten altijd een service kunnen bieden die gebaseerd is op de laatste informatie., zegt Conti.

DEEL HET