Burgers Carrosserie importeur van Cartwright luchtvrachttrailers

Carrosseriebouwer Burgers, onder andere bekend van hun Double Deck trailer, is door de Britse branchegenoot Cartwright aangesteld als importeur voor Nederland en België. Cartwright is een Brits familiebedrijf dat zich min of meer tussen Liverpool en Manchester bevindt. Directeur Mark Cartwright woonde de introductie bij in Aalsmeer.

Cartwright is een veelzijdige Britse trailerbouwer die zich toelegt op typisch Britse trailers, zoals daar zijn een toegestane totale hoogte van 4,95 meter en trailers van 14,65 en 15,65 meter lang. Het bedrijf exporteert naar landen als de Verenigde Arabische Emiraten en Australië. Volgens directeuren Mark Cartwright en Ton Burgers zijn er enkele redenen om deze samenwerking nu op te tuigen. “Er is ruimte ontstaan op de Nederlandse en Belgische markten nu andere aanbieders bij dezelfde groep zijn ondergebracht”, zegt Mark Cartwright. “We willen bovendien een partner hebben op het Europese vasteland nu de Brexit er toch echt aan zit te komen. Dan alvast een betrouwbare partner te hebben, vereenvoudigt de export van trailers naar Europa.” Cartwright en Burgers hebben niet direct plannen om ook in andere landen actief te worden. “We bekijken eerst hoe dit zich zal ontwikkelen. We hebben net de verkiezingen in ons land achter de rug, dus dan kun je natuurlijk aan de slag met mogelijke nieuwe klanten in Nederland en België, maar voor ons bedrijf geldt ook dat we enigszins moeten afwachten hoe de markten, dus ook de thuismarkt, zich gaan ontwikkelen.”

Compleet

De trailer waarmee Cartwright en Burgers willen gaan scoren is vier meter hoog, heeft een stalen chassishals met 15 ton kingpin load. Standaard zijn rollenbanen gemonteerd en wat opvalt is een sterk uitgevoerd achterkader waarbij de achterdeuren elk van vijf scharnieren zijn voorzien. Dubbele rolstops en naar achteren een doorgetrokken chassisbalken moeten het achterkader en de achterlichten extra beschermen. De trailer staat op 17,5 inch wielen die een inwendige laadhoogte van 2,95 meter mogelijk maken. De uitwendige breedte bedraagt 2,60 meter. Klanten kunnen een koelmachine naar keuze bestellen, hetzelfde geldt voor het merk as en het type rem. Met een koelmachine eraan weegt de trailer 9200 kg. Cartwright fabriceert de panelen in eigen huis.

 

DEEL HET