Beck: Scania met FBS opbouw en Hiab autolaadkraan

Beck Logistics uit Nijmegen nam recent een bijzondere volledig luchtgeveerde Scania R450 8x2*6 bakwagen in gebruik die ook als trekker is gekeurd. De opbouw van laadbak en de Hiab autolaadkraan werden ontworpen en uitgevoerd door Hiab dealer FBS in Apeldoorn. 

Opvallend is dat de Scania 8x2 bakwagen ook als trekker inzetbaar is. Het extra lage chassis kan daarvoor ingezet worden zonder laadbak. Daardoor wordt het een trekker met een schotelhoogte van 120 cm. Daarmee kan de Scania de eigen Broshuis opleggers meenemen. Met de laadbak er op kan er eventueel ook met een aanhangwagen gereden worden. Een optimaal inzetbaar voertuig dus.

Het chassis van de vier-asser is rondom afgewerkt met RVS kisten en spatborden. Het chassis is volledig afgedekt met tranenplaat en achter de autolaadkraan zijn extra kasten aangebracht voor allerlei benodigdheden. Opvallend is het hoge afwerkingsniveau van de opbouw.

De kraan is een Hiab X-Hipro 1058 net een capaciteit van 105 ton. De kraan is uitgerust met een uitschuifbare jib. De Scania R450 is voorzien van twee negen tons luchtgeveerde voorassen waardoor de aslasten geen probleem zijn. Het Scania chassis is af fabriek voorzien van een zogenaamde innerliner. Dat zorgt voor extra stabiliteit. De Scania is verder voorzien van een 8 tons steunpoot voor de voorbumper. Daardoor is de autolaadkraan rondom inzetbaar. Dankzij de kast voor de voorbumper met de speciale belijning valt deze steunpoot maar amper op en ziet de Scania er fraai uit.

De Scania wordt in opdracht van klanten van Beck ingezet in o.a. de bouw- en energiesector, alsmede voor machine- en speciaaltransport. 

DEEL HET