Amerikaans bedrijf ontwikkelt boxtrailer van glasvezel versterkt composiet

Het Amerikaanse Strick Trailers heeft een boxtrailer ontwikkeld waarvan de zijwanden zijn opgebouwd uit glasvezel versterkt composiet (FRC). Daardoor weegt de full-size koeltrailer, bedoeld voor de Amerikaanse markt, krap 6,3 ton, dus lichter dan een schuifzeiltrailer.

De trailer kent verder de maten die we in Europa ook min of meer gewend zijn. De trailer is net geen 13,60 meter lang, bijna 2,60 meter breed en 4,14 meter hoog. Vergelijkbare specificaties dus. De hoofdreden om een trailer van dit duurdere materiaal te bouwen is de veel geringere kans op vochtopname door de opbouw van de trailer, schrijft Strick. Verder verwacht het bedrijf dat de trailer met deze wanden veel langer mee zal gaan en minder gevoelig is voor schades. De wanden zijn makkelijk schoon te houden, aldus Strick. Het genoemde gewicht van 6,3 ton is inclusief een verwarmingsunit van Thermo King.

Het opvallende aan de zijwand is dat deze uit één geheel bestaat. In Amerika is dat nog een grote zeldzaamheid. Strick Trailers benadrukt de waterafstotende eigenschappen van de materialen die ze gebruiken. Hoeveel deze trailer duurder is dan een conventionele boxtrailer is niet bekend. Maar Strick lijkt de trailer goedkoper in de markt te willen zetten dan een aluminium exemplaar. Bekijk ook het filmpje!

DEEL HET

Video's van Amerikaans bedrijf ontwikkelt boxtrailer van glasvezel versterkt composiet

  • Video bij:Amerikaans bedrijf ontwikkelt boxtrailer van glasvezel versterkt composiet