ACM onderzoekt tegenwerking sealants door bandenindustrie

Bandenfabrikanten lijken de opkomende anti-lekvloeistoffen (sealants), bedoeld om lekkage en schade aan banden te verminderen en te voorkomen, tegen te werken.  De Autoriteit Consument en Markt is een onderzoek gestart.

Ook op Trailertotaal zijn de anti-lekvloeistoffen van bijvoorbeeld Ultra-Seal voorbij gekomen. Dit merk wordt in Europa gepromoot door trailerbeheerder DSV, dat 9.000 trailers onderweg heeft op Europese wegen. Fleetmanager Sören Lund stelt dat de bandenkosten van zijn vloot drastisch zijn gedaald na toepassing op grote schaal van Ultra-Seal.

Hij verkoopt het systeem nu ook aan andere trailerbeheerders en natuurlijk aan de trailer-industrie. Zo heeft Schmitz Cargobull Ultra-Seal op de optielijst gezet. Verstandig, want om de zoveel tijd koopt Lund daar 3.000 trailers voor de DSV vloot.

De bandenindustrie lijkt zich tegen de gang van zaken te keren en onderzocht wordt of dit een houding is om meer banden te kunnen afzetten, of omdat  er daadwerkelijk garantiekwesties ontstaan en kwaliteitsproblemen met banden die met de vloeistof zijn gevuld. Lees hier het hele verhaal.

DEEL HET