Slimmer transport met IMS Group

Sinds januari 2020 gaan SAF Benelux en IMS Limited in de UK, beide distributeurs van een reeks onderdelen voor trailers en trucks, gezamenlijk verder onder de naam IMS Group.

Onder deze nieuwe naam zal IMS Group haar aanbod van toonaangevende merken als SAF-HOLLAND, al jaren marktleider in trailerassen, Sauer Parts voor uiteenlopende trailer-onderdelen, denk daarbij aan remmen, stuursystemen van SEM, GreenSteering en niet te vergeten de hoogwaardige lichtmetalen wielen van ALEXRIMS verder verbreden.

Een klinkend voorbeeld hiervan is de Europese distributie van VSE stuursystemen voor trailers, die IMS Group zal uitvoeren. “In ons portfolio hadden we al snel het Green Steering kabelgestuurde systeem, en een stangengestuurd systeem, SEM. Met VSE erbij kunnen we nu ook een elektro-hydraulisch stuursysteem aanbieden. Dat is lichter en het werkt preciezer. Het is slimmer. Maar het is de klant die bepaalt wat hij wil hebben,” zegt algemeen directeur Jan Boer van IMS Group. “Door trailers te laten sturen, spaar je de trailerbanden. Met name de banden op de achterste as krijgen het voor de kiezen. Het is aan ons om voor te rekenen wanneer een investering in het stuursysteem is terugverdiend. Dat hangt natuurlijk af van de inzet”, zegt Jan Boer.

IMS Group heeft de afgelopen jaren dit aanbod met bekende merken opgebouwd. De producten die zij leveren onderscheiden zich volgens IMS Group door kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en kosteneffectiviteit. IMS Group wil de beste aanbieder zijn van duurzame, efficiënte, kosteneffectieve en innovatieve oplossingen voor de commerciële transportsector.

IMS Group staat voor concrete resultaten. Onze mensen hebben jarenlang bewezen dat ze het verschil kunnen maken met een uniek productaanbod, met de daarbij gepaard gaande expertise. Deze houding heeft ons veel vertrouwen in de markt opgeleverd. We nemen onze verantwoordelijkheid  en ook al is onze business serious business, we werken met plezier!

Meer weten over de producten van IMS Group? Bekijk dan het filmpje, of bezoek onze website!  

Slimmer transport met IMS Group
Nijverheidsweg 50
3771 ME Barneveld
Nederland
T. 0031 - 342 497 979

Video's van Slimmer transport met IMS Group

  • Video bij: Slimmer transport met IMS Group