ZF, Roland International, Sioen en Securitas ontwikkelen ‘de veiligste trailer ooit’

ZF, Sioen Industries en Securitas hebben de handen ineengeslagen met Europa's grootste fabrikant van (bedrukte) schuifzeilen Roland International. Samen willen zij het groeiende probleem van ladingdiefstal uit trailers terugdringen met het nieuwe Intrudor Detection systeem.

Meerlaags dekzeil

Zij zeggen een slim, uit meerdere lagen bestaand dekzeil ontwikkeld te hebben met geïntegreerde geleidbaarheid. Het systeem kan worden aangebracht op deuren, zijkanten en daken voor een 360-graden trailerbeveiliging en is compatibel met koelopleggers, plywood kastenwagens, containers en schuifzeilopleggers. Het stand-alone ontwerp maakt het volgens de aanbieders geschikt voor toepassing op zowel nieuwe als bestaande opleggers.

Ladingdiefstallen nemen volgens de betrokken partijen systematisch toe. Ze verwijzen naar het rapport van BSI Supply Chain Services and Solutions waaruit blijkt dat 86% van alle ladingdiefstallen in Europa betrekking heeft op goederen die uit vrachtwagens worden gestolen. “Dergelijke diefstallen hebben niet alleen gevolgen voor de leveringen aan klanten, maar hebben ook nadelige gevolgen voor eigenaren van wagenparken - van beschadigde trailers en vrachtwagens tot stilstand en hogere verzekeringskosten”, aldus de aanbieders.

In lijn met de missie van Roland 'to improve how the world moves cargo', hebben ze een slimme en innovatieve 360-graden Trailer Security-oplossing ontwikkeld voor koelopleggers, plywood kastenwagens, containers en schuifzeilopleggers. ZF stuurt de technologie aan via de fleet management-oplossing van het merk Transics, genaamd  TX-Trailerguard™. Deze oplossing kan worden gecombineerd met een andere technologie van ZF, het WABCO OptiLock ELB-Lock®. Dit draadloze elektrische deurvergrendelingssysteem dat op afstand de trailerdeuren controleert en bedient, is voorzien van diverse sensoren.

Sean Spelman (Bestuurslid en hoofd van Product & Technologie Cargo Control Company) zegt: "Door onze schuifzeiltechnologie te combineren met de productkennis van Sioen, de digitale oplossingen van ZF en de 24/7 ondersteuning door Securitas, zijn we in staat om een unieke oplossing voor trailerbeveiliging te leveren.”

DEEL HET