Schmitz Cargobull pakt uit op de IAA

De Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull pakt op de IAA uit met tal van noviteiten. Meest in het oog springend is de schuifzeiltrailer met verstelbaar dak, om de stroomlijn te verbeteren.

De zogeheten EcoFlex trailer is ervoor bedoeld om klanten brandstof te laten besparen, wat volgens Schmitz best handig is in deze tijden waarin diesel duurder is dan benzine. Wanneer deze trailer de helft van de ritten in ‘aerodynamic’ modus staat, dus met het dak verlaagd, dan scheelt dit de vervoer op jaarbasis een uitstoot van 2,3 ton CO2 wat volgens Schmitz neerkomt op duizend euro brandstofkosten per jaar. Standaard zit het telematicasysteem van Schmitz erop. Dit ingebouwde systeem kan ook de hoogte van de trailer vaststellen.

Power Curtain

De trailer kan voorzien worden van de Power Curtain van Schmitz, een schuifzeil dat toe kan zonder planken en dat dan toch voldoet aan de bekende strenge Duitse ladingzekeringseisen. Als optie kan de trailer zelfs voldoen aan de Getränke-eisen ten aanzien van ladingzekering.   

Elektrische koeler

Al in 2018 zei Schmitz de markt op te zullen komen met een koeltrailer die geheel elektrisch werkt. Uitgangspunt is dat de dieseltank voor de koelmotor is vervangen door een batterijpakket van 9,1 kW, waarmee de elektrische koelmachine een maximum vermogen kan genereren van 15,9 kW. Die batterij wordt onder andere opgeladen door een traileras die elektriciteit genereert en die zo de batterij voedt. Uiteraard kan die batterij bij de klant ook aan de stekker. Het hele systeem is geïntegreerd in het telematicasysteem van Schmitz Cargobull, zodat de fleetowner continu kan zien of alles naar behoren werkt.

Verbeterde koelmachine

Op de IAA laat Schmitz ook de vernieuwde koelmachine zien, waarvan het bedrijf claimt dat die tot 15% zuiniger is dan het tot nu toe gevoerde model. Verder is de nieuwe machine wel 50 kg lichter, aldus Schmitz. De machine is zowel in monotemp als in multitemp verkrijgbaar. Verder is er een vol-elektrische versie, de S.Cue, waarvan de prestaties al genoemd werden.

DEEL HET