Lichtere en connected kippers van Schmitz

De Duitse trailerbouwer Schmitz Cargobull heeft enkele verbeteringen aan het aanbod kippertrailers doorgevoerd. Dat leidt tot gewichtsbesparing en tot meer elektronica.

Schmitz Cargobull levert nu als noviteit een volumekipper waarvan de laadhoogte is verlaagd met 160mm en die 150 kg lichter is dan zijn voorganger. Deze kippertrailer is vooral bedoeld voor transporten in de agrarische sector. In de regel kan de kipper vanaf de zijkant beladen worden. Het zwaartepunt is bovendien verlaagd.

Bij het 125 jarig jubileum introduceerde Schmitz Cargobull zogeheten Executive pakketten. Zo'n pakket is nu ook op en kippertrailer verkrijgbaar. Klanten hebben keuze uit laadvolumes variërend van 21 tot 59 kuub. Aan boord vinden we aluminium luchtketels, bandenspanningscontrole en trailer telematica. Er hoort ook een full service onderhoudscontract bij, dus inclusief pechhulp.

Verbeterde isolatie

Voor de zogeheten halfpipe kippers die gebruikt worden in de wegenbouw, komt Schmitz met een verbeterde isolatie. De trailerbouwer zegt 200 kg te besparen, de isolatie te verbeteren en toch 24 kuub laadvolume te kunnen bieden. Als isolatiemateriaal dient een elastomeerschuim. Er is ook een versie met 27 kuub laadvermogen.

Korte levertijd

Schmitz zegt ernaar te streven om de levertijd zo kort mogelijk te houden. Nu is het flink druk in de bouw en aanverwante activiteiten. Toch zegt Schmitz binnen een week na bestelling te kunnen leveren aan de klant. Dit betreft dan een standaard halfpipe kipper van 24 kuub  met stalen bak. De kipper wordt dan geleverd in wit, rood, en een lichte of donkergrijze tint.   

DEEL HET