Broshuis PL2 voor Defensie

Na een Europese openbare aanbesteding gunt het Ministerie van Defensie de opdracht voor een semi-sieplader aan Broshuis. De zeven-asser wordt voorzien van het nieuwe PL2 systeem van Broshuis met de uiterst compacte pendelassen.

De keuze voor dit type voertuig komt voort uit een transportuitdaging met betrekking tot het vervoer van landingsvaartuigen. Deze landingsvaartuigen worden vanaf de kade zelfstandig geladen door ze op te vijzelen. Om dit te bereiken was een slag van 500 mm voor het Ministerie van Defensie een minimale vereiste. Het nieuwe PL2 pendelassysteem van Broshuis met 550 mm slag voldoet aan het door Defensie gestelde Programma van Eisen. Door de landingsvaartuigen zonder kraan te kunnen laden wordt deze handeling veel efficiënter uitgevoerd wat naast tijd ook veel geld scheelt. Een ander groot voordeel is de 12 ton per aslijn in Nederland en de minder kwetsbare locatie van de veerremcilinder. Dit laatste zorgt ervoor dat de veerremcilinder op offroad terrein niet snel stuk gaat en stilstand tot het minimum beperkt wordt. Iets wat voor het Ministerie van Defensie essentieel is in, voor hun, gangbare situaties.

Broshuis is al jaren leverancier aan diverse Ministeries van Defensie in heel Europa, inclusief de Nederlandse krijgsmacht. ''In deze jarenlange samenwerking weet het Ministerie wat ze van ons kunnen verwachten” vertelt Richard Jansen (Projectmanager Defensie). “Ons hele bedrijf is VCA en AQAP gecertificeerd wat aangeeft dat we naast veilig werken ook voldoen aan alle kwaliteitsnormen die het Ministerie eist. Deze kwaliteitseisen zijn hoog, maar passen precies bij ons interne kwaliteitssysteem” vervolgt Jansen. “Punten als financiële stabiliteit, kwaliteit van het stevige eindproduct en after sales zijn essentieel voor het Ministerie en zijn uitgebreid getoetst bij ons.”

DEEL HET

Meer over...