600 nieuwe trailers voor Heisterkamp Trailerverhuur

Heisterkamp Trailerverhuur heeft voor 2017 een investeringsplan voor maar liefst zeshonderd opleggers. Het overgrote deel van dit aantal betreft een uitbreiding van de vloot. Rond de twintig procent betreft vervanging.

Voor de eerste 400 opleggers zijn de orders inmiddels getekend. Het merendeel wordt geleverd door de Duitse trailerbouwer Krone. Het gaat hierbij om een mix van gesloten opleggers, schuifzeiltrailer en koel-vriestrailers. Deze opleggers worden geleverd in een groot aantal uitvoeringen, namelijk als huckepack, double-stock en als mega-trailer. De meeste opleggers uit deze order zijn op specifiek verzoek van klanten besteld.

Verder doen er twee nieuwe merken hun intrede in de Heisterkamp Trailerverhuur vloot, namelijk Van Eck en D-Tec. De Van Eck opleggers zijn geconditioneerde luchtvracht opleggers met FNA keur. Deze opleggers zijn uitgerust met rollenbanen en hebben een inwendige hoogte van drie meter.

Bij D-Tec is een order geplaatst voor verschillende ‘Flexitrailer LS’ containerchassis. Dit zijn containerchassis met een middenschuif-deel en een schuifkop.

De opleggers worden ingezet in zowel de Nederlandse als de Duitse Heisterkamp Trailerverhuur vloot. Heisterkamp ziet een markt die het afgelopen jaar verder is aangetrokken.'' De volumes blijven stabiel op een goed niveau en dat schept vertrouwen bij vervoerders en verladers. Het lijkt er op dat de extreme pieken en dalen wat meer uitgevlakt worden over het jaar en dat levert een bijdrage aan de stabilisatie'', aldus Heisterkamp. Eén van de oorzaken voor die stabilisering waren volgens Heisterkamp de gunstig vallende feestdagen van 2016. 

Bedreigingen en uitdagingen zijn er echter ook volgens de trailerverhuurder. Met name de wereldpolitiek is een belangrijke factor. Zo is het maar de vraag wat de Brexit voor invloed gaat hebben op de markt, en wat de invloeden zijn van de nieuwe leiders op de economie. Alle voortekens zijn goed en voor dit moment ziet Heisterkamp een verder aantrekkende markt die  verschillende nieuwe kansen biedt voor de verhuur en lease van transportmaterieel. 

DEEL HET