D-TEC: Specialist in containerchassis en mesttrailers

D-TEC is als werkmaatschappij van de Vlastuin Group, een Nederlandse producent van containerchassis en (mest)tanktrailers. De fabriek in Kesteren is onlangs flink vergroot, om het productietempo op een hoger niveau te krijgen. Met name de laatste tijd is de vraag naar D-TEC containerchassis en tanktrailers fors gestegen. Beide typen die D-TEC produceert, staan in binnen- en buitenland bekend als kwalitatief hoogwaardige trailers die met topklasse onderdelen gebouwd zijn, en die een chassis uit eigen huis hebben met een ijzersterke reputatie in de markt voor gebruikte trailers.

Al meer dan 25 jaar heeft D-TEC ervaring met de bekende Flexitrailer en Combitrailer. In 2011 heeft D-TEC haar productielijn voor containertrailers vernieuwd en uitgebreid met de S-line. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe Flexitrailers, Portmasters (achterschuivers), Container Carriers (starre chassis) en de nieuwe Combitrailer.

Bij de containerchassis valt de S-Line op, die in 2012 werd geïntroduceerd. De lichtste variant weegt minder dan vier ton en doet qua robuustheid niet onder voor de andere modellen van deze fabrikant. D-TEC containerchassis staan bekend om hun lange levensduur en om hun gunstige restwaarde. S-Line staat voor Save costs, Simple to use, Safety en Sight.

De Flexitrailer containerchassis van D-TEC staan bekend om hun flexibiliteit en robuustheid. Er zijn diverse varianten, zoals de Flexi LS, de HD en de Traction. Dit zijn zo enkele voorbeelden waarvan de details te vinden zijn op de website van D-TEC. Kenmerk is hun lage gewicht, hoge betrouwbaarheid, grote flexibiliteit en lange levensduur.  

D-TEC produceert verder de Combitrailer. Dit is een bijzonder veelzijdige trailer waar de vervoerder alle kanten mee uit kan. De Combitrailer is het summum van flexibel containervervoer, waarbij de S-Line voordelen zijn geïntegreerd. In 2014 hebben we de Combitrailer S-Line geïntroduceerd. D-TEC is  tegemoetgekomen aan de wensen van de klant, om zowel met het voorstuk als met het achterstuk te kunnen rijden. Momenteel is de nieuwe S-line beschikbaar als 4- en 5-assig chassis. De oude types, waar alleen afzonderlijk met het voorstuk gereden kan worden, zullen eerdaags vervangen worden door het nieuwe model.

Bij de tanktrailers is dit niet anders. Ook hier wordt vrijwel alles bij D-TEC zelf gebouwd met ultramoderne productiemethoden. Vanwege de stijgende populariteit van D-TEC trailers, is die productie verder gemechaniseerd en gerobotiseerd. Daardoor kan niet alleen de productie omhoog maar wordt ook het hoge kwaliteitsniveau als vanzelfsprekend gehandhaafd.  

De basisuitvoering van de D-TEC tanktrailer is gedwongen gestuurd d.m.v. het unieke en onderhoudsarme D-TEC stuursysteem. Groot voordeel van dit stuursysteem is de sterk verhoogde wendbaarheid en minder bandenslijtage. De tanktrailers van D-TEC zijn modulair opgebouwd en heeft een uitgebreid pakket aan schroefbare opties. 

D-TEC: Specialist in containerchassis en mesttrailers
Hogeveldseweg 5A Kesteren
4041 CP Kesteren
Nederland
T. 0031488410864