Zeeuwse Saskia Lockefeer maakte de opkomst van Kraker-schuifvloertrailers van dichtbij mee

In het Zeeuwse Axel werd recent een bijzonder jubileum gevierd. Saskia Lockefeer, eigenaar van het gelijknamige Lockefeer Communicatie, hief samen met Kraker Trailers het glas op de 25-jarige samenwerking. Lockefeer is één van de weinige communicatiebureaus dat zich grotendeels toelegde op transport. En met succes. Want naast Kraker, dat voor Saskia altijd met stip op 1 staat, werden in de loop der jaren klinkende namen aan de klantenkring toegevoegd.

In 1998 maakten Jan de Kraker en Saskia Lockefeer kennis. Het bleek het begin van een succesvolle samenwerking, met een groot gemeenschappelijk doel: de (schuifvloer)trailers van Axelse makelij in heel Europa bekend maken.

Saskia vertelt: “Al 25 jaar ben ik nu actief als communicatie-adviseur en heb me met m’n team gespecialiseerd in de transportsector. Eén van de mooiste bedrijfstakken die er bestaat. Met natuurlijk Kraker met stip op 1. Het begon allemaal in ‘98, met een telefoontje van Jan. Of ik “eens langs kon komen om te praten”. Tuurlijk! Wat wist ik nog weinig over transport en hoe anders is dat nu. Je kunt wel zeggen dat ik met Kraker meegroeide. En eerlijk is eerlijk: ik kreeg van Jan alle kansen om me te ontwikkelen. De eerste jaren van onze samenwerking bouwde Kraker alles met wielen. Tot Jan de schuifvloertrailer ontdekte, dáárin ging hij specialiseren. Ik hielp met de introductie, benaderde de Europese vakpers, ontwikkelde acties, regelde beursdeelnames, organiseerde persdagen,… Zo leerde ik ook alle ins en outs van de trailers met de bewegende vloer.”

Bergen werk

Saskia vervolgt: “De jaren verstreken en we verzetten samen bergen werk. De Kraker-schuifvloertrailer claimde z’n plek in de branche. Uren zaten Jan en ik in zijn kantoor. Hij ijsbeerde, denkend en pratend. Ik dacht en schreef mee. Van wat hij zei, maakte ik persberichten, nieuwsbriefartikelen of acties. Samen stippelden we de marketing uit.” Saskia glimlacht als ze terugdenkt aan die beginperiode. “Ja, dat was een prachtige tijd. En nu zijn we 25 jaar verder. Alsof de tijd stilstond.”

Nog dagelijks werkt Saskia met haar team voor Kraker Trailers. “Ook Jacques (haar man) is vaak bij Kraker te vinden. Door z’n achtergrond (werktuigbouwkunde) heeft hij enorme interesse voor de ontwikkelingen bij Kraker. Hij is mijn sparringpartner bij technische vragen en coördineert o.a. de uitvoering van Europese beursdeelnames. En soms rijdt hij zelf een trailer naar een beurs. Want als hij toch al naar Hannover gaat, dan kan hij ‘m net zo goed zelf meenemen. Multifunctionaliteit, een pijler van Kraker! En dan trekken we dat graag door!”

Klantenkring

Maar Lockefeer doet meer dan alleen de communicatie voor Kraker. Het bedrijf heeft in de loop der jaren een forse klantenkring in binnen- en buitenland opgebouwd. Denk bijvoorbeeld aan Wabco, waar Saskia een groot aandeel had bij de introductie van het Intelligent Trailer Program of bedrijven als Bosman, D-Tec, KTTC enzovoort.  Tijdens de 2022-editie van de IAA zorgde Lockefeer dat het Portugese Valart nog last minute kon deelnemen aan deze belangrijke beurs.  Saskia kan ook bouwen op een groot netwerk in de internationale vakpers. “Onze goede contacten met de pers, dat is voor onze klanten belangrijk. We adviseren onze klanten over de in te zetten media. We regelen de advertenties, maar zorgen ook voor goede persberichten. Want dat is een belangrijk onderdeel in de communicatiemix. We hebben nauw contact met de journalisten en redacteuren van de Europese media. Na al die jaren weet je wat je aan elkaar hebt. De persoonlijke band met een aantal vakjournalisten, die is superbelangrijk. En daar ben ik ook erg zuinig op”, sluit Saskia af.

Op de foto Saskia met Jan de Kraker.

DEEL HET