Zakgoedoplegger op maat voor Koenis Diervoeders

Koenis Diervoeders uit Opmeer zocht een wendbare oplegger als vervanging voor een bakwagen. Van der Peet dacht mee met de klant en ontwierp een compacte twee-assige oplegger met een gedwongen gestuurde tweede as en een voorziening voor de meeneemheftruck.

De relatie met Van der Peet bestond al langer aangezien Koenis al jaren met een aantal Stas kippertrailers rijdt die door Van der Peet geleverd zijn. Vandaar dat Van der Peet hoog op het lijstje stond om een oplossing te vinden voor de nieuwste transportoplossing. Vanwege de vaak krappe loslocaties moest het een compacte oplegger worden met een stuuras. Vanwege de veiligheid koos Koenis voor een achteruitrij-camera en extra werklampen op de oplegger.

Verder werd de oplegger voorzien van een pneumatische aansluiting voor de meeneem heftruck. Deze is te bedienen vanaf de machine zelf. Achteraan de oplegger zit een trapje waardoor de chauffeur eenvoudig en veilig in en uit kan stappen. Verder zijn er schuifrongen aangebracht die op iedere positie te plaatsen zijn. Als dak is er gekozen voor een aluminium plaat. Hierdoor is de insteekhoogte optimaal en dit zorgt tevens voor een meer robuuste opbouw.  

DEEL HET