Wigchers Transport kiest voor Pacton Trailers

Transportbedrijf Wigchers uit Schoonoord bouwde in het verleden zijn eigen trailers maar kiest nu voor Pacton Trailers uit Ommen. Het wagenpark werd onlangs uitgebreid met maar liefst twintig nieuwe Pacton opleggers waarvan tien schuifzeiltrailers en evenveel vlakke opleggers. 

De meest recente traileraanschaf betreft een vijftal open opleggers van Pacton, type TXD.345.L-422. De drieassige opleggers hebben een koppelingdruk van 18.000 kg, een asdruk totaal van 27.000 kg en een toelaatbaar gewicht van 45.000 kg. De voorste as van het BPW EAC luchtveerstel is voorzien van een automatische aslift. Daarbij is tevens voorzien in asontlasting als wegrijhulpfunctie tot 30 km per uur. De opleggers zijn voorzien van twee Aspöck Europoint III meerkamer achterlampen en voorts van onder andere zijlampen, steellampen, breedtelichten en werklampen; alle op basis van led-techniek. Onder de maatwerk accessoire-uitrusting van de trailers bevinden zich een rvs-kist links, een wagenbrede stophoutbak, 24 stuks klapbare bindogen - tot acht ton TÜV-gecertificeerd - en zes rijen rongkokers over de hele breedte van de vloer. Ook in onder meer rongenrekken, breedteborden, wielkeggen in houders en een omklapbaar ADR/VLG bord is voorzien. 

Multifunctioneel 

"We zetten de open opleggers met name in voor het transport van tuinhout en andere tuinmaterialen die we voor één van de grootste importeurs van Europa vervoeren", vertelt Hedy Smit-Wigchers. "De shiplapped hardhouten vloer (28 mm) van de opleggers is voorzien van acht container-twistlocks voor één 40 voets of twee 20 voets containers. Het maakt de opleggers multifunctioneel." Wigchers Internationaal Transport is bovenal een no-nonsense bedrijf, waar betrouwbaarheid én flexibiliteit centraal staan. "In onze toeleveranciers zoeken we soortgelijke kwaliteiten. Voor Pacton kiezen we door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Omdat we breed werkzaam zijn en ook in de olie- en gasindustrie, is veiligheid en met name ladingzekering een belangrijk aandachtspunt." De nieuwste uitbreiding van het wagenpark is reeds in bestelling, geeft Smit-Wigchers aan. "Begin 2019 worden nog eens vijf vlakke opleggers door Pacton Trailers geleverd."

Uitbreiding  

Vorig jaar investeerde Wigchers flink geïnvesteerd in uitbreiding en verjonging van het wagenpark van Wigchers Internationaal Transport. Naast de voornoemde 20 Pacton-opleggers werd bijvoorbeeld geïnvesteerd in 21 nieuwe Volvo-trucks. Met een wagenpark van zo'n 85 trucks en 270 opleggers is de transportonderneming maximaal flexibel in de diverse deelbranchers van het wegvervoer. Zo is men gespecialiseerd in onder meer transport voor de olie- en gasindustrie, de bouw, de wegenbouw en de agrarische sector. Dankzij het eigen, moderne wagenpark én een eigen werkplaats voor onderhoud is Wigchers Internationaal Transport optimaal flexibel. Naast de huidige directie (de vierde generatie in het familiebedrijf) - Hedy Smit-Wigchers, Jaap Wigchers en Aaldert Kuipers - zijn er zo'n 100 medewerkers actief voor het transportbedrijf uit Schoonoord. Naast deze hoofdvestiging heeft men staanplaatsen in Hoogeveen, Coevorden, Emmen  en sinds kort ook in Gieten.

DEEL HET

Meer over...