Wezenberg Trailers onthult kippertrailer op HRD chassis met Gijsbertsen kipperbak

Wezenberg Trailers is sinds anderhalf jaar importeur van HRD Trailers, een Duits merk dat bekend staat om zijn degelijke bouwwijze en zijn onbetwiste reputatie als kwaliteitsproduct.  Dit leidt er bijvoorbeeld toe dat HRD veel exporteert naar Scandinavië, waar de zwaarste eisen gelden voor het wegtransport.

Wezenberg Trailers heeft op basis van een bestaand chassis-ontwerp voor de Scandinavische markt de  samenwerking opgezocht met Gijsbertsen BV uit Woudenberg. Gijsbertsen heeft voor deze HRD trailer een custom made kipper ontwikkeld en geproduceerd, die aan de huidige wensen en eisen van de eindgebruiker en opdrachtgevers voldoet, schrijft het bedrijf.

“Hierdoor ontstaat een bijzonder robuuste en betrouwbare achterover kipper. Het eerste exemplaar is goed voor 30,7 M3  en zal worden geleverd aan Transportbedrijf Van de Geest uit Bunschoten. De voordelen van deze kippertrailer zijn legio”, zegt Wijnand Hartman van Wezenberg Trailers. “HRD heeft een naam hoog te houden, het is een degelijk chassis geworden. Kippers van Gijsbertsen zijn wijd en zijd bekend en in gebruik bij tal van bedrijven die zich bezig houden met transport en logistiek in de bouwsector. Zo kan Wezenberg Trailers het beste bieden van wat er nu op de markt verkrijgbaar is, voor een marktconforme prijs.”

De nieuwe trailer heeft een leeggewicht van slechts 7.300 kg en een maximum GVW van 43 ton. Er zijn SAF HD assen gemonteerd onder het chassis, met standaard de eerste as uitgevoerd als liftas. Van de Geest realiseert hiermee een flinke gewichtsbesparing ten opzichte van de vorige trailer die op jaarbasis enkele duizenden euro’s scheelt, aldus Hartman.

Voor de Gijsbertsen kipper wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige staalsoorten. Zo is de laatste 3 meter uitgevoerd met Hardox TUF 500. Dit Hardox TUF 500 is een nieuwe staalsoort, die bekend staat om een enorm hoge slijtvastheid. Hierdoor is het mogelijk om de vloer en wanden uit te voeren met een dunner materiaal, wat het leeggewicht ten goede komt.  Het geheel is afgewerkt met milieukleppen en een opklapbare achterbumper.

Naar wens van de klant kan worden afgeweken van de standaard specificatie. Zo wilde Van de Geest een speciale schuif in de achterklep, om gedoseerd grind te kunnen lossen. Inmiddels is de productie gestart voor de uitvoering met een inhoud van 27M3. 

Beide varianten zijn tevens leverbaar in volledig geïsoleerde uitvoering.

DEEL HET