Wezenberg levert HRD/Gijsbertsen kipper aan Baars Transport

Onlangs leverde Wezenberg Trailers uit IJsselmuiden een HRD trailerchassis met een op maat gemaakte Gijsbertsen bagger/slibkipper af aan Baars Transport in Nieuwland.

De constructeurs van Gijsbersten hebben in samenwerking met de werkplaats van Baars Transport de kipper getekend en geconstrueerd. Voor de Gijsbertsen kipper wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige staalsoorten. Zo is de laatste 3 meter uitgevoerd met Hardox TUF 500. Hierdoor is het mogelijk om de vloer en wanden uit te voeren met een dunner materiaal, wat het leeggewicht ten goede komt. De kipper is uitgevoerd als vloeistofdichte bagger/slib kipper met milieukleppen en een opklapbare achterbumper. De oplegger heeft een inhoud van 36 kuub.

Baars Transport heeft zich vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld van loonbedrijf tot een veelzijdig transportbedrijf, met onder meer kraanverhuur. In de jaren ’80 verbreedt Baars met de bouw van eigen op- en overslagloodsen het logistieke dienstenpakket. Eind 1994 worden de activiteiten binnen de afdeling aannemerij uitgebreid met het saneren van olietanks.

Vanaf het jaar 2000 nemen mechanische baggerwerkzaamheden een belangrijke plaats in, een specialisme waarin Baars zich inmiddels marktleider mag noemen. Met de door Wezenberg Trailers geleverde nieuwe HRD/Gijsbertsen kipper heeft Baars Transport een optimale en duurzame oplossing gevonden voor de afvoer van bagger en slibproducten. 

 

DEEL HET

Meer over...