Wezenberg: Emissieloos koelen met energie as

Wezenberg rijdt in samenwerking met TIP Group en Albert Heijn een nieuwe vol-elektrische koeloplegger. De oplegger zal door Wezenberg ingezet worden in de winkeldistributie voor Albert Heijn.
 
Met deze nieuwe koeloplegger zal ervaring worden opgedaan met het emissievrij koelen van de lading. Dit met het oog op de duurzame ontwikkelingen welke plaatsvinden in de transportsector.
 
Energie as
 
De oplegger heeft een energie-as die stroom genereert welke wordt opgeslagen in een accupakket onder de oplegger. Vanuit dat accupakket wordt daarna volledig elektrisch de koelmotor aangedreven.
Met een volle batterij kan de koeloplegger 8 a 10 uren gekoeld worden, afhankelijk van de weersomstandigheden en de ingestelde temperatuur.
 
Schoon en stil
 
Opladen aan het lichtnet wordt geminimaliseerd, doordat via de energie-as stroom wordt opgewerkt tijdens het remmen en uitrollen van de oplegger. Bijkomend voordeel is dat de koeling bijzonder stil is waardoor dit systeem bijzonder geschikt is voor voor winkeldistributie in de binnensteden.
 

DEEL HET

Meer over...